“L’objectiu és estar com més dins del govern millor”

L'alcaldable de Podem aspira a augmentar representació i ampliar la capacitat de gestió de l'equip

L'objectiu és estar com més dins
Trini Rubio, fotografiada des de les cases del Salt, amb tota la panoràmica de l’Alcoi natural i industrial a la seua esquena. XAVI TEROL

Podem presenta aquest dissabte dia 20, a les 19 hores en la Rosaleda, la seua candidatura a les eleccions municipals del 28M. Una candidatura que encapçala l’única dona aspirant a governar a Alcoi. Trini Rubio porta més de 25 anys vinculada professionalment amb l’administració municipal en diferents àmbits, com el Centre d’Esports, Serveis Socials i més recentment, en l’Observatori Municipal d’Habitatge.

Rubio va començar la seua marxa en la política de la mà de Cristian Santiago, l’encara portaveu del grup municipal, com una peça fonamental en el grup de treball dels Pressupostos Participatius, i a més, des de 2015 ha format part de la candidatura a les Municipals.

– L’única candidata, què li sembla?
– Des del nostre punt de vista com a formació que creem al 100% en la igualtat d’oportunitats i sempre treballem des de la perspectiva de gènere, ens resulta un tema a revisar. Si és per un motiu totalment casual, perquè ha coincidit que cap dona volia optar, bo, perquè s’hauria d’acceptar que és així, però si realment és per un tema que no hi ha hagut suficient oportunitat que les dones d’eixa formació pogueren estar en eixa part més representativa, llavors caldria treballar-lo perquè no tornara a repetir-se.

–Considera que pot beneficiar aquesta circumstància a l’hora del vot?
– És possible perquè hi ha moltes persones que busquen aqueixa part més sensible i feminitzada de la política. Llevar-li testosterona a aquest ambient sempre està bé, evidentment no vol dir que no hi haja homes que no tinguen aquestes característiques, però si que sembla que la política feta per dones vaja a tindre un to més suau, més conciliador, dialogant… sobretot com a persona que defensa la igualtat, com la resta de l’equip de Podem Alcoi.

–No creu que és una pena no haver pogut arribar a una entesa amb Guanyar?, què va passar?…

> LLIJA L’ENTREVISTA COMPLETA EN L’EDICIÓ DEL DISSABTE 13 DE MAIG DE EL NOSTRE CIUTAT.

Send this to a friend