L’oci nocturn reobrirà i les reunions no tindran límit de persones des del dimarts

S'ampliarà l'horari de l'hostaleria fins a la 1 de la matinada

L'oci nocturn reobrirà i les reunions no tindran límits de persones des del dimarts
L’hostaleria podrà obrir fins a la 1 de la matinada. | ARXIU

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la fi de les restriccions a la mobilitat a la nit i a les reunions en domicilis i espais públics i la reobertura de l’oci nocturn, que podrà desenvolupar la seua activitat fins a les 2 de la matinada, sense zona de ball i amb la mateixa limitació d’aforament que bars i restaurants, per als quals es flexibilitza l’horari de tancament fins a la 1 de la matinada.

Així ho ha avançat després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, en la qual s’han acordat les noves mesures que entraran en vigor dimarts que ve, 8 de juny, i que estaran en vigor fins a finals de juny.

Puig ha assenyalat que, després d’una obertura progressiva i prudent que ha demostrat la seua eficàcia, la Comunitat Valenciana ha consolidat “una situació sanitària única” que permet fer un nou pas avant, ja que, des de fa 11 setmanes, manté la incidència més baixa d’Espanya, 3,5 vegades inferior a la mitjana estatal, i és una referència a la UE com “el destí més segur, al costat de Malta”.

Tal com ha assenyalat el president, la Comunitat Valenciana posa així fi al toc de queda, vigent durant set mesos i mig, responent al compromís que aquesta limitació no romanguera “ni un dia més del necessari”. “Ha sigut un instrument definitiu per a controlar el virus”, però, a partir de la setmana pròxima, “torna la llibertat de moviment”, ha remarcat.

A més, desapareix també el límit de persones (actualment era d’un màxim de 10) en les reunions socials en domicilis i en espai públics, per a les quals es continua recomanant màscara, distància i ventilació, i l’hostaleria i la restauració deixen arrere les restriccions d’horaris, de manera que, a partir de la setmana pròxima, el tancament serà segons la llicència de cada establiment, amb un màxim establit en la 1 de la matinada.

El president ha avançat, a més, que el sector de l’oci nocturn, que tants sacrificis ha fet pel bé general”, reobrirà la setmana pròxima, amb un límit de tancament fixat en les 2.00 hores i sense que es permeta encara el ball. Tindrà un aforament com el de l’hostaleria, que continuarà sent del 50% en interior i del 100% en terrasses, tot això tenint en compte la continuació de l’obertura progressiva i prudent, i des de la perspectiva d’arribar a juliol “en les millors condicions”.

D’altra banda, també s’ha acordat l’obertura dels aforaments en el culte i avanços en els grups d’excursions guiades i en escoles d’estiu.

Send this to a friend