L’ocupació dels allotjaments rurals ha sigut del 90%

La falta d'oferta festiva a la ciutat per les restriccions ha provocat un descens en la demanda hotelera

L'ocupació dels allotjaments rurals ha sigut del 90%
La Safranera és un dels allotjaments rurals

Malgrat la situació sanitària i de totes les mesures restrictives que hi ha en el sector, en Nit de cap d’any els allotjaments rurals tant d’Alcoi com al voltant han mantingut enguany bones xifres d’ocupació, com és habitual per a aquesta data.

Així ho ha confirmat la presidenta de l’Associació Turisme Alacant Interior, Indira Amaya. “Estem en la xifra que s’ha manejat sempre, més d’un 90% en allotjament rural. Nit de cap d’any sempre ha sigut un gran reclam, no es deu enguany al Covid. La demanda s’ha mantingut”. Aquest percentatge és referent a tota la zona, mentre que quant a aquesta mena d’allotjaments a Alcoi l’ocupació ha aconseguit quasi el 100% en molts establiments.

DESCENS A la CIUTAT
Si en aquests casos, les bones dades s’han mantingut, no ha sigut així als hotels de ciutat. “Enguany no hi ha hagut la mateixa demanda al no tindre una oferta de festa i celebració”, argumenta Amaya, fent referència als establiments d’Alcoi.

Aquest fet ha comportat al fet que s’haja passat del “ple” altres anys a estar al 50% en molts hotels, mentre que un altre tipus d’allotjaments turístics de la ciutat estan al 100% en alguns casos per a Cap d’any. De cara a les festes de Reis Mags, molt arrelades i amb gran tradició a Alcoi, la demanda hotelera ha descendit notablement respecte a la resta d’anys al no celebrar-se els actes en el seu format tradicional, i també al fet d’evitar aglomeracions.

GASTRONOMIA COM A RECLAM
Respecte al turisme, Amaya afirma que la gastronomia de la zona és un dels principals reclams i que això s’ha notat aquesta temporada, ja que “ha pujat molta gent d’altres destinacions a gaudir de la gastronomia d’interior”, sobretot els caps de setmana, quan ha sigut “difícil d’aconseguir taules en diversos llocs” gràcies a l’alta demanda per a provar els plats de la zona.

La presidenta de Turisme Alacant Interior comenta que al costat de la gastronomia s’estan potenciant i creant altres productes com les rutes a cavall, amb bicicleta o el oleoturisme, i que de cara a l’any que ve es continuarà treballant en aquest sentit de cara al “posicionament d’aquesta destinació com a alternativa al turisme de sol i platja”.

Send this to a friend