L’oposició critica el retard de les escoles d’estiu gratuïtes

Es van anunciar per al dia 22 i finalment començaran al juliol perquè la licitació va quedar deserta

L'oposició critica el retard

La polèmica de la setmana ha arribat de la mà de les escoles d’estiu organitzades per l’Ajuntament d’Alcoi i que per primera vegada podran dur-se a terme de manera gratuïta durant els mesos de juliol i agost, gràcies a una subvenció del Ministeri d’Igualtat. S’havia anunciat que aquestes escoles, una esportiva i una altra de caràcter mediambiental, anaven a donar principi el 22 de juny, l’endemà que acabara el curs escolar, si bé la licitació del servei no ha arribat a temps per a complir amb el calendari estipulat, ja que cap empresa es va presentar al concurs publicat el passat 1 de juny.

Finalment, aquesta situació portava al fet que l’Ajuntament haguera d’optar per contractar monitors a través d’una oferta pública d’ocupació, per a d’aquesta manera dotar de personal a totes dues escoles i posar-les en marxa al més prompte possible.

Els primers a denunciar el retard eren Guanyar Alcoi, que qualificaven de “nefasta la gestió del govern de Toni Francés” en relació a les escoles municipals d’estiu. “A dos dies que comencen els han comunicat a les famílies que no podrà ser”, retreia la portaveu, Sandra Obiol, a través del perfil de Facebook de la formació. “És incomprensible que oferisquen un servei quan encara no sabien ni qui anava a realitzar-lo”, assenyala Obiol, que acusa el govern de “falta de respecte a les famílies per a acabar provocant desconfiança en els serveis públics”.

Per part del PP, la regidora Amalia Payá se sumava a la crítica a través de xarxes socials mostrant la seua “solidaritat amb les famílies dels 497 xiquets inscrits a les escoles d’estiu que s’han quedat penjades perquè l’Ajuntament no ha contractat aqueix servei”, i denunciant, de pas, la “irresponsabilitat” de “fer-ho tot a última hora i cames ajudeu-me”, apuntava Payá.

També Compromís i Podem es queixaven de la “mala organització i falta de previsió”, en paraules del regidor de la formació morada Aarón Ferrándiz, mentre del costat del govern municipal, la regidora d’Igualtat, Aranza de Gràcia, es defensava de la situació lamentant els imprevistos sorgits en la tramitació administrativa del servei.

“Estava tot preparat per a adjudicar les escoles però el concurs va quedar desert a dos dies que començaren”, reconeix De Gràcia, que demana disculpes per les molèsties ocasionades a les famílies, si bé recorda que les escoles van dirigides a un col·lectiu molt específic i per això la baremació a l’hora d’adjudicar les places és molt estricta, en tant que es tracta d’un servei subvencionat amb fons de la Secretaria d’Igualtat i contra la violència de gènere, en el marc del Pla Corresponsables.

Amb tot, De Gràcia confia que l’1 de juliol puguen estar en marxa totes dues escoles, que compten amb 50 places per quinzena cadascuna, i per a això es compromet a agilitar al màxim el procés de contractació dels deu monitors necessaris per a donar cobertura a l’alumnat de 3 a 14 anys. Segons informa, s’han inscrit 50 persones en l’oferta i aquest dilluns es durà a terme la mesa de contractació.

Send this to a friend