L’oposició excepte Podem dóna suport a la reprovació de l’alcalde que demanava el PP

“No és moment de confrontació” ni “d'intentar traure rèdit polític”, assenyalaven des de Podem a l'hora de justificar la seua abstenció en la votació de la moció

L’alcalde Toni Francés, ahir en el seu despatx durant el Ple en el qual es demanava la seua reprovació.

El Partit Popular ha sigut el més bel·ligerant a l’hora de condemnar la “fugida de l’alcalde d’Alcoi en plena pandèmia”, assenyalava Quique Ruiz en un comunicat, en el qual anunciava que anaven a sol·licitar mitjançant una moció al Ple la reprovació de Toni Francés “en nom del principi d’exemplaritat”. Al mateix temps, el diputat provincial en Les Corts, l’alcoià Fernando Pastor, informava dimarts passat que havia presentat una denúncia administrativa contra l’alcalde per saltar-se, suposadament, el confinament perimetral, davant l’òrgan autonòmic competent per a aplicar les sancions previstes, si és que n’hi haguera, que en aquest cas és la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències, dependent de la Generalitat Valenciana.

Respecte a la moció de reprovació debatuda ahir en el Ple, que no va tirar avant en comptar amb l’abstenció de Podem i el vot en contra del Partit Socialista, el portaveu del PP explicava que es proposava al marge que el fet concret del retorn de l’alcalde a la seua segona residència el diumenge, després de la missa celebrada a Alcoi, puga constituir una infracció administrativa per vulnerar les limitacions de mobilitat decretades pel Consell.

“És exigible a la primera autoritat municipal una actitud exemplar, especialment en un moment en el qual la ciutat patia les seues pitjors xifres de contagis i destacava tristament amb la pitjor taxa de casos de Covid19 en tota Espanya”, exposava Ruiz, al mateix temps que advertia de la “pèrdua de credibilitat” de l’alcalde després de convertir-se, en paraules del popular, en “la mofa de tota Espanya”.

Així mateix, el portaveu popular es remuntava novament a crisis anteriors assegurant que “és alarmant l’actitud que pren l’alcalde davant les emergències, que s’amaga”, alguna cosa que en la seua opinió ja va ocórrer l’any passat durant les ensulsiades conseqüència de la borrasca Gloria, o l’onada de morts en el geriàtric d’Oliver en la primavera passada.

L’actitud de Francés també va ser criticada durament ahir en el Ple per Guanyar, que l’acusava de “soscavar la legitimitat que necessita algú per a governar”. Segons Sandra Obiol, es tracta d’una “negligència” que “posa en evidència que no estem en bones mans”, alhora que retreia estar “envoltat d’assessors i cap d’ells li va advertir”. També repara en què suposadament va incomplir el confinament per a “anar a missa, quan la cultura està tancada”, igual que considera que “la forma en què li han ridiculitzat afecta a la imatge d’aquest Ajuntament”.

Compromís, per part seua, li atribueix a Francés “falta d’empatia” amb la ciutadania, mentre des de Ciutadans recordaven que “els gestos en política són tan importants com la pròpia gestió”, qualificant est en qüestió com “un gest poc afortunat”. El mateix que del costat de Vox, que creu que “no va ser una decisió encertada” per part de l’alcalde, com també veu en ella “abandó d’un representant cap als seus ciutadans”, alguna cosa que “no es pot quedar en un perdó sense repercussió política”, assenyalava David Abad.

Mentrestant, per part de Podem, Cristian Santiago afegia que “ni és ètic ni estètic”, però considera que “si administrativament mereix sanció, que se li sancione”. No obstant això, “no és moment de confrontació” ni de “intentar traure rèdit polític”, indicava a l’hora de justificar la seua abstenció en la votació de la moció.

Del costat del govern municipal, era el portaveu Jordi Martínez qui defensava la seua postura i ho feia per a insistir en la innocència de l’alcalde i qualificava la moció del PP com “un acte de carronyeria política”. Mentrestant, el mateix Toni Francés va tancar el torn d’intervencions per a reiterar que no havia sigut una bona decisió anar-se a Penàguila, aclarint finalment que el desplaçament a Alcoi a la missa del diumenge el va fer amb cotxe oficial, en tant que es tractava d’un acte de representació institucional.

Send this to a friend