Luis Carbonell: drons, fotografia i vocació

L'empresa que lidera, LCR, ha sigut reconeguda com a millor empresa emprenedora de la Mancomunitat de l’Alcoià i Comtat

Luis Carbonell: drons, fotografia i vocació
Luis Carbonell, en el seu lloc de treball.

LCR ha sigut reconeguda com a millor empresa emprenedora de la Mancomunitat de l’Alcoià i Comtat. Darrere de les sigles d’aquesta empresa s’amaguen les inicials de Luis Carbonell Rodes, qui està al cap d’ella i qui ha fet de la passió pel vol de drons, el seu estil de vida.

Va començar com “un xiquet qualsevol” aficionat a la fotografia, amb els recursos que tenia en eixe moment i sense moltes més expectatives. Però la perseverança i la certesa de saber el que volia li van permetre tindre el seu primer dron al 2016. Així va començar un viatge que a dia de hui continua i que li ha donat l’oportunitat de créixer no sols a nivell personal com a aficionat de la fotografia i els drons, sinó també a nivell professional.

Com ell mateix explica, la seua formació parteix de l’Escola de Pilot de dron, on va obtindre el carnet de pilot professional. Des d’eixe moment, ha sigut la seua vocació la que li ha portat a aconseguir molts altres reptes. “Des d’un principi jo ja volia diferenciar-me perquè sabia que el món dels drons avança molt ràpid”, comenta Carbonell. Així, va tindre el seu primer contacte amb els drons FPV (First Personal View), uns drons que “amb ulleres controles allò que veu el dron en temps real”. Amb ells, ha pogut fotografiar i gravar vídeos dels paratges naturals més característics de l’entorn alcoià, participar com a fotògraf en grans esdeveniments i, recentment, obtindre un reconeixement a la seua emprenedoria.

D’aquesta manera i amb la seua voluntat de superar-se, va nàixer LCR Fotografia, encara que aquest nom li ha acompanyat des dels inicis. “Ho vaig fer perquè em vaig adonar de que açò anava de veritat i la gent pagava per aquestes coses”. Així mateix, Carbonell es sent afortunat d’haver pogut convertir la seua passió en una feina diària. “Jo he portat el meu hobby al següent nivell, vaig tindre la sensació de que açò era una passada i no volia alçar el dron sols tres voltes a l’any en una excursió, volia que anara més enllà”, explica.

TECNOLOGIA 3D
Però no sols és el vol dels drons el que conforma la seua activitat, sinó també la col·laboració en projectes d’innovació tecnològica amb el disseny i la impressió de peces 3D. En aquest sentit, Carbonell recorda el treball que va fer durant la pandèmia amb l’empresa alcoiana tèxtil dE.LENZO. “Van contactar amb mi i vaig haver de dissenyar i imprimir unes boletes per ajustar al cap les cordes de la mascareta”, explica. “Açò també va ser una tasca important per a mi perquè vaig haver d’aprendre també a dissenyar”.

I per tot aquest treball i estima per la seua feina, fa algunes setmanes Luis Carbonell va rebre el premi a la millor empresa emprenedora. Un reconeixement que, com ell indica, el fa sentir molt agraït i li anima a seguir. “Per a presentar el projecte, em va ajudar molt la meua germana, animant-me, aconsellant-me i ajudant-me en la seua preparació”, assenyala.

FUTUR INCERT, PERÒ AMB DRONS
Ara mateix, Carbonell continua aprenent en Index Video, una productora local que segons ell comenta, li anima a mantenir-se en aquest camí i li brinda la possibilitat de continuar formant-se. “En aquesta empresa jo aprenc i millore tot el que sabia fa un temps”.

De cara al futur, el pilot de drons alcoià es manifesta un poc indecís. “No sé què pot passar demà, si m’hauré d’anar fora”. Però entre aquesta incertesa, Carbonell té una cosa molt segura: “El futur pot ser siga incert, però sempre estaré amb els drons”.

Send this to a friend