L’última pinzellada

Alfonso Saura Llorens ha inaugurat en el Círculo Industrial una exposició antològica que componen 23 de les 90 obres que ha cedit

L’última pinzellada
José L. Antequera, Alfonso Saura i Indalecio Carbonell, després de la inauguració. | XAVI TEROL

L’obra del pintor, dibuixant i gravador alcoià Alfonso Saura Llorens ja està a Alcoi. Almenys, una part important d’ella. Des del dijous passat i fins al 4 de juny, una exposició de 23 obres es pot veure a la sala Ramón Castañer del Círculo Industrial. Es tracta d’una part de la col·lecció de 90 obres que l’artista ha donat a la entitat i que es converteixen en un recorregut per la vida artística d’un Alfonso Saura que tornava a la seua ciutat natal i a un escenari que, dècades arrere, el va acollir “i em va permetre exposar una sèrie de quadres que vaig pintar a Grècia”, va recordar.

Saura, va dir el comissari de l’exposició, José Luis Antequera, “ha sigut un agosarat, un audaç. En el vital i en l’artístic. De la generació de l’esforç. Dels quals havien de treballar per a poder pagar-se els estudis”, va postil·lar. Un artista que va anar evolucionant en els seus estils, per la qual cosa la seua obra és una “crònica vivent de l’estètica de la segona meitat del segle XX”, va indicar.

L’última pinzellada
L’exposició és a la Sala Ramón Castañer. | XAVI TEROL

L’artista que ha complit 94 anys es va mostrar encantat amb l’exposició i emocionat per veure que una part del seu llegat artístic queda a la disposició del públic. “Aquest és el final que tot artista desitja, que la seua obra siga recordada i admirada amb el temps”.

El president del Círculo Industrial, Indalecio Carbonell, es va mostrar agraït a l’artista i a tots aquells que han fet possible que l’obra de Saura vaig arribar a la centenària entitat, una obra que anirà coneixent-se a poc a poc a través de noves exposicions. “Ara veiem una primera que anirà renovant-se més endavant fins que es mostren els 90 treballs dels quals consta la donació”, va informar.

Alfonso Saura, per part seua, va concloure la seua intervenció expressant la satisfacció pel fet que el públic puga gaudir del seu treball. “L’última pinzellada als quadres la donen els espectadors. Per tant, la meua obra quedarà acabada per aquells que vinguen a veure-la”.

Assenyalar que l’exposició Antològica d’Alfonso Saura es pot veure, de dilluns a dijous de 12 a 14 i de 16 a 18 hores i els divendres, dissabtes i diumenges, de 10 a 14 i de 17 a 20 hores.

Send this to a friend