Maneres diferents d’entendre el futbol

L'Alcoyano recupera a Fran Miranda i té entre cotons a Jona

Maneras distintas de entender el fútbol
Ángel Sánchez apunta a recanvi de Jona a Andorra en cas que el 9 no jugue de titular. ALDEMAR

Andorra i Alcoyano protagonitzaran aquesta vesprada (17 hores) una mica més que un partit de futbol. Cara a cara estaran dues maneres totalment diferents d’entendre el futbol. Si el Deportivo és un equip construït a imatge i semblança del seu tècnic, amb una aposta molt física i allunyada dels cànons tradicionals, més en la línia del joc sense treva que s’acostuma a veure en moltes lligues europees, el quadre andorrà se sustenta en la idea d’un entrenador que va esmicolar aquell Barça campió de Guardiola i que altres tècnics van tractar d’imitar sense èxit en els seus equips.

“No sé practiquem un futbol antagònic, sí que és veritat que tenim dues maneres d’entendre aquest esport de manera diferent”, raonava Vicente Parras abans que l’expedició de l’Alcoyano emprenguera viatge ahir cap al migdia per a tractar d’arribar a Andorra a l’hora de sopar. “La meua idea és més emocional, més en la línia del futbol de carrer, de buscar el talent individual. Eder Sarabia ha optat per un futbol més estudiat, basant-se en el futbol que practicava Guardiola en la seua etapa en el Barça. Té el seu mèrit perquè no tots els entrenadors que van seguir aqueix camí després el van aconseguir traslladar aquells conceptes als seus equips”, va afegir.

Parres creu que, a diferència de la passada temporada, l’Andorra d’aquest curs s’assembla “més al seu estil de joc. Es nota que ha tingut temps per a confeccionar una plantilla al seu gust i que durant la pretemporada ha treballat molt dur. Com a equip està més evolucionat. L’Andorra practica un futbol únic, poc habitual en aquesta categoria, fins i tot en superiors. Només la Reial Societat té eixa manera de jugar en quan a joc posicional i variants en atac”.

El partit promet, no sols perquè examinarà a dos conceptes futbolístics totalment oposats, també emocionalment deixarà qüestions per a ser analitzades. L’Alcoyano arriba en un moment d’autoestima molt elevat. Les seues sis jornades sumant no són solament un xec en blanc per a somiar, també un avís per als rivals que pogueren menysprear a un equip com el Deportivo, sense el ‘glamur’ d’altres plantilles.

Cinc de sis a casa
Fins ara ningú ha aconseguit assaltar el Estadi Nacional d’Andorra, per cert de gespa artificial. Només l’At. Balears va aconseguir puntuar en empatar a dos. Fins a cinc equips –Linares, Nàstic, Sant Ferran, Cornellà i Betis Deportivo– es van anar amb les mans buides. L’Andorra suma tres derrotes, totes com a visitant, a casa de l’Albacete, Barça B i Vila-real B. L’Alcoyano recupera una peça molt important del seu engranatge com Fran Miranda després de la seua sanció. Només tindrà la baixa de Toni Abad i Jona està entre cotons. El seu lloc el podria ocupar Ángel Sánchez.

Send this to a friend