Manuel Pérez guanya el concurs de sainet fester de Muro

Manuel Pérez Berenguer ha estat l’autor guanyador de la III edició del Concurs de Sainet Fester o Comèdia d’Ambient Fester Murer convocat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Muro, amb l’obra “Tot per la Festa”. Berenguer ha estat guardonat amb un premi en metàl•lic de 1.000€. L’obra serà representada dins la setmana cultural del Mig Any Fester i allí mateix es farà entrega d’aquest guardó. En “Tot per la Festa” els somriures estaran garantits. Una obra on es plasmarà la crisi econòmica i on es farà el que siga necessari per portar la festa moro-cristiana endavant. Noms, malnoms, topònims i referències murereres estan assegurades amb la ploma inequívoca de Berenguer.

Aquesta és la segona vegada que Berenguer s’emporta el premi, si bé és cert, que ha estat l’única persona que s’ha presentat enguany a aquest concurs. Recordar que l’autor va guanyar la primera edició amb l’obra “Mig Any; Oh-là-là I quina Enviscà!”, que explica les peripècies d’un fester de la Filà Realistes i els seus amics a la nit de Mig Any i on en aquell any es van presentar quatre obres més. L’autor també té a les seues esquenes la nomenada i guardonada obra teatral “Hòmens de palla, dies de vent” i, recentment a estrenat “Renills de cavalls dins d’una gerra jueva”.

L’anterior edició, el concurs va quedar desert i va ser la companyia Masmorra Teatre qui va representar el sainet adaptat de Armando Santacreu “Em veig negre pa eixir de Negre”. Una comèdia ambientada en el Muro dels anys 60 i on un pare de família fa el que siga necessari per poder eixir de negre, malgrat la crisi.

El Jurat d’aquesta edició ha estat format per l’alcalde de Muro, Rafa Climent; el regidor de Cultura, Alex Llopis; els portaveus dels grups polítics; la Bibliotecària Municipal, Carmina Prats com a tècnic i Josele Pascual, persona vinculada al mon del teatre, a més de Joan Oriola i Jose Salvador Giménez com a representants de la Federació Junta de Fetes de Moros i Cristians de Muro. “Malgrat que només s’ha presentat un participant, l’obra de Berenguer reuneix tots els ingredients que ha de tenir un sainet fester ambientat en les Festes de Moros i Cristians de Muro”, va afirmar el Regidor de Cultura, Àlex Llopis.

Send this to a friend