María Francés Barrientos dissenyarà el vestit de ‘La Tarasca’ de Granada

La dissenyadora de Banyeres està establida des de fa anys a la província andalusa

María Francés Barrientos dissenyarà el vestit de ‘La Tarasca’ de Granada
La dissenyadora natural de Banyeres, María Francés Barrientos.

María Francés Barrientos, dissenyadora de Banyeres establida des de fa anys a Granada, ha rebut l’encàrrec de dissenyar el vestit que portarà ‘La Tarasca’ enguany. La Tarasca és un element característic del Corpus Christi granadí i el seu pas pels carrers de la ciutat és un dels moments més esperats de l’any. Es tracta del maniquí d’una dona sobre un drac alat que representa l’al·legoria del triomf del bé sobre el mal. Representa la figura de Santa Marta qui “va encantar” a la bèstia amb les seues pregàries, una bèstia que tenia atemorida al poble, alguna cosa que guarda una certa relació amb la nostra Llegenda de Sant Jordi, el Drac i la Princesa.

Un dels aspectes més destacats de la Tarasca és que cada any canvia el seu vestuari, la qual cosa afig un element de sorpresa i expectació a la desfilada, ja que els veïns estan ansiosos per descobrir el nou disseny i els detalls del vestit de la figura. El canvi del vestuari permet mantindre la tradició viva i renovada, adaptant-se als gustos i tendències actuals. El disseny del vestuari és responsabilitat cada any de diferents professionals i artesans. Els dissenyadors tenen en compte diversos factors, com el simbolisme que es vol transmetre, l’estètica i els materials utilitzats.

A vegades el disseny es basa en la inspiració de dissenyadors locals o es realitza en col·laboració d’altres artistes. Això contribueix a enfortir el vincle entre la tradició i la creativitat contemporània alhora que es fomenta el talent i es realça la importància cultural de la celebració. La Tarasca es converteix també en una singular model l’abillament del qual no deixa indiferent a ningú, a uns perquè la consideren inspiradora de tendències i a uns altres perquè no els convenç la roba amb la qual es vist a aquesta coneguda granadina que és passejada pels carrers de la ciutat.

La dissenyadora originària de Banyeres s’ha mostrat “molt feliç i agraïda” per ser la responsable de decidir la indumentària que vestirà enguany aquest autèntic símbol granadí. Després d’haver vestit personalitats, haver aparegut en espais televisius i en revistes de moda, entre altres publicacions, aquest encàrrec suposa un reconeixement a la seua trajectòria.

Send this to a friend