Marisa Blanes, el CAEHA i Francesc Bernàcer, Premis 9 d’Octubre

Ivan Gisbert escriurà el manifest i All Valls presentarà l'acte

Premis 9 d’Octubre
Membres del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA).

Com cada any, el 9 d’octubre se celebra la cultura i es reconeix a personalitats destacades dins d’aquest sector. En aquest 2021, Alcoi ha atorgat aquests guardons a la pianista Marisa Blanes a títol individual, i en el cas del col·lectiu, al Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA).

Blanes compta amb una llarga carrera concertística en tots els àmbits, tant com solista en nombrosos recitals, com amb orquestra, així com en la modalitat de la música de cambra.
Es destaca la labor realitzada pel CAEHA, una associació dedicada a l’estudi i difusió de la història local.

La pianista Marisa Blanes.

D’altra banda, per primera vegada, enguany s’ha inclòs una categoria especial a títol pòstum, en la qual s’homenatjarà l’escriptor, crític i professor alcoià Francesc Bernàcer, mort l’any passat als 77 anys d’edat. Es fa al·lusió a Bernàcer com “un referent en la docència i la crítica literària” a Alcoi.

L’escriptor Francesc Bernàcer.

Els premiats han sigut triats per part de representants de tots els partits polítics de la ciutat i els presidents de cadascuna de les comissions del Consell de Cultura.

ACTE DE LLIURAMENT
Aquestes distincions seran entregades en el Teatre Calderón, el 9 d’octubre, en un acte en el qual la “joventut i professionalitat es donaran la mà”, ja que el filòleg i doctor en literatura catalana Ivan Gisbert serà l’encarregat d’escriure el manifest institucional d’enguany. A més, la comunicadora i creativa visual All Valls presentarà l’esdeveniment.
Així mateix, la Societat Musical Nova d’Alcoi serà l’encarregada d’oferir el concert d’aquest esdeveniment.

Send this to a friend