Máximo Solaz: “Esperem superar els resultats obtinguts en la passada edició”

Entrevista al director de Home Textiles Premium by Textilhogar

Máximo Solaz: “Esperamos superar los resultados obtenidos en la pasada edición”
Máximo Solaz, director del certamen.

Entre el 19 i el 22 de setembre Feria València torna a albergar Home Textiles Premium by Textilhogar, un esdeveniment amb un clar objectiu d’internacionalització que compta amb una àmplia oferta que atrau a professionals i compradors. El director del certamen, Máximo Solaz, parla sobre la cita i les expectatives.

– Per segon any aquest certamen se celebra al costat d’Hàbitat València, com valora l’experiència de l’any passat en aquest sentit? Què ofereix aquest binomi al visitant?
– Sense cap dubte, l’experiència de la passada edició va ser molt positiva. La coexistència de HTP by Textilhogar i Feria Hàbitat València crea un atractiu aparador, irresistible per a tots els professionals de la indústria de l’hàbitat que no volen perdre’s aquesta destacada cita. En aquesta nova edició, sumem més de 800 signatures especialitzades en tèxtils per a la llar, decoració, tapisseria, moble, il·luminació, decoració i descans. Una àmplia oferta que fa que l’esdeveniment siga encara més complet i atractiu per als nostres visitants que són principalment professionals de la decoració, grans cadenes de distribució, botigues tèxtils, però també el sector del conctract (moblament i decoració integral de grans espais i col·lectivitats com a hotels i restaurants) que serà un dels protagonistes dins del complet programa de conferències que tindran lloc en l’Àgora nude.

– Quines són les novetats principals d’enguany?
– Quant a disseny i exposició, hi ha dos aspectes clau que mereixen especial atenció. En primer lloc, hem fet un canvi significatiu en la ubicació del Boulevar d’Editors, on les signatures TOP del sector presentaran les seues propostes més innovadores, creatives i les seues últimes col·leccions especialitzades en tapisseria tèxtil d’alta qualitat i disseny, papers pintats i revestiments murals. En aquesta edició, compartirà espai amb destacades signatures de disseny de mobles espanyol de renom internacional, concretament en el Nivell 3 pavelló 1 del recinte, la qual cosa permetrà una integració més completa i destacarà el potencial del sector tèxtil en la indústria de la decoració.

En segon lloc, hem decidit ressaltar de manera més impactant les tendències tèxtils. A partir del monogràfic de tendències per a l’any 2024 elaborat per AITEX amb la col·laboració de les signatures participants en l’exposició, s’ha creat un espai exclusiu en el centre del pavelló (Nivell 3 Pavelló 3) que resumeix de manera magistral tot el contingut del monogràfic. L’objectiu no ha sigut un altre que proporcionar al visitant professional una forma ràpida i eficient de descobrir les claus que marcaran la pròxima temporada en el món dels tèxtils per a la llar.

– Què s’ha tractat de potenciar en aquesta edició?
– Definitivament, hem apostat per la internacionalització amb una important campanya d’invitació a compradors internacionals coordinada per la patronal tèxtil ATEVAL – Home Textiles form Spai, amb el suport d’IVACE Internacional i l’ICEX. Amb aquesta iniciativa, visitaran la fira compradors procedents de 43 països rellevants per al sector i, sobretot, per a les signatures expositores, amb aquesta missió, busquem complir l’objectiu de secundar i impulsar l’obertura de mercats dels nostres clients, les signatures expositores. Esperem l’assistència de compradors d’Alemanya, l’Aràbia Saudita, l’Argentina, Austràlia, el Brasil, Bulgària, el Canadà, Xile, Xipre, Colòmbia, Corea del Sud, Costa d’Ivori, Croàcia, l’Equador, Unió dels Emirats Àrabs, els Estats Units, Egipte, Eslovènia, Estònia, Filipines, Ghana, Grècia, Hongria, l’Índia, Illa Maurici, el Japó, Jordània, Malàisia, Malta, el Marroc, Mèxic, Nigèria, Nova Zelanda, Polònia, Portugal, Puerto Rico, Qatar, República Txeca, República Dominicana, Romania, el Senegal, Sud-àfrica i l’Uruguai.

 – Quin seria el perfil al qual està dirigit HTP by Textilhogar?
– HTP by Textilhogar es dirigeix a un públic divers i altament especialitzat. Els nostres principals visitants són des de les millors botigues de tèxtils del país a les botigues especialitzades en tèxtil llar sobretot a nivell nacional. També, com hem comentat, interioristes, decoradors, distribuïdors, professionals del canal contract, així com grups de compra nacionals i internacionals. També atraiem a importadors i responsables de compres. A més, l’esdeveniment és rellevant per a arquitectes, detallistes, instal·ladors, agents comercials i prescriptors d’opinió en l’àmbit de la decoració i el tèxtil per a la llar. En resum, el nostre públic objectiu abasta una àmplia gamma de professionals del sector de la decoració i el disseny.

–L’any passat va haver-hi un important increment de visitants respecte a l’anterior edició, celebrada en 2019, quines són les previsions per a aquest 2023?
– És cert que la passada edició va ser un gran èxit amb un total de 48.000 visitants professionals procedents de 70 països. Gràcies a aquest assoliment i a una major oferta expositiva, tenim bones perspectives per a l’edició de 2023. Esperem superar els resultats obtinguts en la passada edició i continuar atraient a un públic professional divers i entusiasta.

– Quin diria que és la situació actual del sector? Aquesta cita suposa un test per a aquest sector?
– Actualment, ens enfrontem a un entorn econòmic i geopolític complex que presenta desafiaments significatius. En aquest mercat globalitzat, les empreses han d’apostar de manera activa per la investigació, el desenvolupament, la innovació i la formació, a més d’aprofitar el talent emergent. Això és crucial perquè el sector es mantinga competitiu enmig de les circumstàncies actuals. En aquest context, esdeveniments com HTP by Textilhogar exerceixen un paper molt important en proporcionar una plataforma on les empreses poden destacar els seus avanços i capacitats, la qual cosa, al seu torn, contribueix a enfortir la indústria tèxtil nacional en general. Per això els convide a visitar la pròxima edició del certamen que tindrà lloc la setmana que ve en Feria València, concretament del 19 al 22 de setembre, al costat de Fira Hàbitat València amb una oferta comercial de més de 800 signatures especialitzades en el sector de l’hàbitat.

Send this to a friend