Mazón exigeix l’Alta Distinció del Consell per a Gustavo Pascual

Es compromet a concedir-li-la si arriba a president de la Generalitat Valenciana

Mazón exigeix l'Alta Distinció
Mazón durant la seua visita al Museu Fester de Cocentaina.

El president del PPCV i candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, es va comprometre la setmana passada a Cocentaina al fet que el compositor Gustavo Pascual, autor del pasdoble ‘Paquito el Chocolateror’, siga reconegut a títol pòstum amb l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana.

“És de justícia que Gustavo Pascual Falcó reba aquesta distinció per la seua contribució a la difusió de la cultura musical valenciana per tot el món”, assenyalava Mazón després de visitar el Museu Fester de Cocentaina, on es troba la partitura original d’aquest famós pasdoble, acompanyat pel candidat del PP a l’alcaldia de la Vila Comtal, Borja Jornet. Gustavo Pascual, fill del compositor contestà, va fer de guia durant tot el recorregut pel Museu Fester.

Mazón lamentava que durant tres anys seguits “s’haja sol·licitat a la Generalitat aquest reconeixement que Puig ha negat” i afegia que la música “forma part de la nostra cultura i la nostra identitat, del que som com a poble i del que representem i quina millor manera de posar-la en valor que concedint la més alta distinció de la Generalitat a un compositor de la província que ha portat un pasdoble a tots els racons del món”.

A més, durant la seua visita a Cocentaina Mazón també es comprometia a donar el seu suport perquè les festes de Moros i Cristians de la localitat siguen declarades d’Interés Turístic Nacional. “Les festes de Cocentaina en honor a Sant Hipòlit daten del primer terç del segle XVIII i són considerades com una dels bressols d’aquesta tradició, per això mereixen tot el reconeixement i em compromet al fet que així siga”, remarcava.

El candidat popular denunciava, d’altra banda, “l’estat d’impresentable abandó” en el qual es troba, en la seua opinió, el centre històric de Cocentaina.

Visita a Ibi
D’altra banda, Mazón ha visitat també Ibi, on s’ha compromés davant empresaris de l’associació IBIAE a posar en marxa “un gran pla autonòmic” per a facilitar tràmits burocràtics al sector. A més, el popular es proposa “acabar amb l’infern fiscal en la Comunitat Valenciana” i assegura que amb “el govern del canvi la Comunitat serà on menys impostos es pague de tota Espanya, especialment les rendes menors de 35.000 euros”.

Send this to a friend