Més de 550 visites en el Dia Internacional dels Museus

Els diferents espais van organitzar jornades de portes obertes i altres activitats

Més de 550 visites en el Dia Internacional dels Museus
El Museu Arqueològic Camilo Visedo va ser visitat durant les jornades de portes obertes. | ALDEMAR

Un any més Alcoi s’ha sumat a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que està marcat en el calendari el 18 de maig. Enguany, s’ha fet sota el lema ‘El futur dels museus: recuperar i reimaginar’. Per a aquest esdeveniment es van organitzar jornades de portes obertes en el Museu arqueològic Camilo Visedo, el refugi de Cervantes, el Museu Alcoià de la Festa i el Muboma durant el dia 18 i al llarg del dissabte i diumenge previs, amb la finalitat que pogueren ser visitats pel major nombre de persones possible.

Es van comptabilitzar un total de 554 visites, 232 van ser el dissabte 15, 243 diumenge 16 i 63 el dimarts 18. Aquestes dades no inclouen al MUBOMA que no ha comptabilitzat encara les visites.

En 2020 les visites als museus van baixar més del 70%
El Refugi de Cervantes transporta a l’època de la guerra. | ALDEMAR

Aquestes persones van poder gaudir a més dels nostres museus, de la Capella amb l’exposició ‘Poderoses’ i una visita guiada. També l’IVAM CADA es va sumar amb la programació durant el dissabte i el diumenge, l’exposició ‘Cronografías’ i el cicle de Corrents Continus amb DJ SET de 17 a 20 h i amb Joe Pask a les 20 del dissabte.

De la mateixa manera, la Fundación Mutua de Levante durant la jornada del dissabte i en horari al matí i tard, va obrir les portes amb l’exposició ‘Al fil de la Memòria’.

A totes aquestes activitats es va unir com tots els diumenges, el cicle de visites guiades a les Pintures rupestres de la Sarga, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco amb visites guiades a les 10,11,12 i 13 hores.

“Hem obtingut unes bones xifres tenint en compte que estem en una recent època de reobertura. Podem destacar que vam tindre visites de fora de la nostra ciutat de persones que s’interessen pel nostre patrimoni cultural en un any d’especial importància, en el qual el nostre destí ostenta la capitalitat cultural valenciana”, ha explicat la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.

DESCENS VISITES EN 2020
L’any 2019 els museus alcoians van registrar unes xifres molt bones de visites, amb un total de 40.182, la millor dada de tota una dècada. No obstant això, aquesta tendència positiva es va veure marcada per la Covid-19 i en 2020 les visites van disminuir un 73,82% respecte a l’any anterior, amb un total de 10.520, la gran majoria d’elles al Museu Alcoià de la Festa (MAF) i al MUBOMA. Cal apuntar, que a més de les pròpies restriccions, va haver-hi mesos en què els museus fins i tot van romandre tancats.

De fet, al gener i febrer les xifres van ser similars al 2019 –fins i tot superiors en algunes casos–, però amb el decret de l’estat d’alarma i les conseqüències derivades de la pandèmia, van baixar molt respecte a altres anys.

 

Send this to a friend