Més Ciutat SA reedita la ‘Guía de Alcoy’ de Remigio Vicedo

El dimarts es presenta en un acte que tindrà com a escenari el vestíbul de l'IVAM CADA Alcoi

Més Ciutat SA reedita la ‘Guía de Alcoy’
La Guía de Alcoy, la separata i els mapes que formen part de la reedició.

L’empresa editora de El Nostre, Més Ciutat SA, ha reeditat i posa a la venda la ‘Guía de Alcoy’, de Remigio Vicedo, una publicació considerada imprescindible per a qualsevol biblioteca que es pree sobre bibliografia alcoiana. Es tracta d’un llibre de prop de cinc-centes pàgines i una cuidada edició que reprodueix l’original, que va veure la llum en 1925. Això sí, ha sigut revisada en els textos i millorada quant a les imatges que es reprodueixen.

La presentació de la reedició tindrà lloc aquest dimarts, a les 19,30 hores, en el vestíbul de l’IVAM-CADA Alcoi, en una acte obert al públic que vulga assistir.

La reedició de la ‘Guía de Alcoy’ de Remigio Vicedo incorpora tres mapes restaurats de l’època, els d’Alcoi i el seu terme municipal, el de la província d’Alacant i el pla general d’Alcoi i el seu eixample. Els tres formaven part de la publicació original, però en la majoria dels casos s’han perdut o es troben molt deteriorats, per la qual cosa la nova edició de la ‘Guía de Alcoy’ suposa una oportunitat molt bona per a recuperar aquesta magnífica font documental que és la guia i els seus mapes. De fet, de la ‘Guía de Alcoy’ original queden en l’actualitat molt pocs exemplars i la possibilitat d’adquisició d’algun d’ells està supeditada a preus realment prohibitius.

L’edició que es posarà a la venda en papereries i llibreries d’Alcoi dimecres que ve, al preu de 30 euros, incorpora, com a novetat, una separata a manera d’introducció, en la qual s’analitza la vigència de les aportacions del cronista Remigio Vicedo i que és obra d’Álvaro Verdú i Lluís Vidal. En aquesta, s’inclou una presentació i introducció a càrrec de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i la presidenta del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics, Elisa Beneyto. També, una detallada anàlisi de la guia i els seus antecedents, així com informació sobre qui va ser Remigio Vicedo Sanfelipe i com es va forjar la publicació.

Elisa Beneyto qualifica el llibre com a “obra monumental, tant en l’aspecte escrit com en el gràfic”. I els seus continguts permeten obtindre una “foto fixa” de l’Alcoi de 1925, una etapa d’auge econòmic i cultural, malgrat “les profundes tensions socials”, que estaven a punt de suposar importants transformacions, assenyala la presidenta del CAEHA.

La guia inclou una ressenya descriptiva, històrica, cultural, artística, industrial i comercial d’Alcoi, profusió d’imatges i un directori d’empreses i oficis.

Un gran projecte editorial
La reedició de la ‘Guía de Alcoy’ de Remigio Vicedo és un dels projectes més importants duts a terme per Més Ciutat des de la seua creació i marca el punt de partida de la celebració del desé aniversari de la creació de El Nostre Ciutat, la principal capçalera de l’empresa editorial.

L’actualitzada publicació ha sigut possible gràcies a la col·laboració del CAEHA i al patrocini de l’Ajuntament d’Alcoi, Losdi, La Española, Nirvel i Aston Lenier, la firma alcoiana en els tallers de la qual s’ha realitzat la cuidada impressió.

Send this to a friend