Més de 2.500 assistents en la II edició d’Animalcoi, més del doble que el 2021

La direcció, qualifica de “gran èxit” l'acolliment i participació d'enguany i, augura una pròxima edició marcada pels videojocs i l'animació virtual

Més de 2.500 assistents
El certamen ha comptat en tres dies, amb més de 40 activitats realitzades.

La II edició del Festival Internacional d’Animació celebrat a Alcoi ha arribat a la seua fi. Durant aquests tres dies amb més de 40 activitats realitzades, han assistit més de 2.500 persones, superant més del doble la participació de la primera edició. En total s’han projectat 4 pel·lícules i 67 curts, i s´han impartit 15 tallers, ponències i masterclass per professionals de primer nivell, nacional i internacional.

Ha sigut una edició amb temàtica d’animació francesa i que ha comptat amb un gran acolliment internacional, ja que l’organització ha rebut més de 600 curts de 70 països diferents. A més, el cartell de ponents ha estat format per reconeguts productors, cineastes, guionistes, il·lustradors i directors del sector de l’animació.

ANIMALCOI ha estat organitzat un any més per l´Escola D´art i Superior de Disseny d´Alcoi, l´Associació per al Desenvolupament de l´Art i el Disseny (ADDA) i l´Ajuntament d´Alcoi. Tots els actes celebrats durant aquests dies, s’han dut a terme en les instal·lacions de l’IVAM CADA, en la Fundación Mutua Levante, als cinemes Axion i a les instal·lacions de la EASD.

La directora del festival, Diana Cortés, fa un balanç molt positiu d’aquesta segona edició i la qualifica de “gran èxit i d’un acolliment increïble”. Destaca que el que més ha cridat l’atenció als assistents, és “el caràcter internacional del festival, gràcies al completíssim catàleg de pel·lícules de tot arreu del món i la participació d’alguns dels seus creadors, premiats pels Goya, festivals de renom, i fins i tot, nominats als Òscar”.

A més, agraeix la total implicació dels professors, alumnes i voluntaris de l’escola i el suport dels col·laboradors, fonamental per al desenvolupament i èxit del festival.

Respecte a l’edició del pròxim any, la directora de ANIMALCOI, preveu superar encara més la participació i avança que els videojocs i la realitat virtual seran camps que comptaran amb gran protagonisme però “sense deixar de costat l’animació”.

Diumenge, un día más de festival

ANIMALCOI ha acabat aquest diumege amb el “RESOPÓ”. I és que al llarg de tot el dia, es projectaren sessions de curts en l’IVAM CADA, inclosa una sessió infantil a les 10 hores. I, també als cinemes Axions a la vesprada, es projectà la pel·lícula “FLEE”, gràcies a la col·laboració de la Invertida (Mostra de Cinema de LGTBIQ+ d´Alcoi) com a ingredient final d’aquesta segona edició de ANIMALCOI.

Send this to a friend