Més de 31.000 vacunes en la campanya antigrip

Als majors de 70 anys s'administrarà també la tercera de la *covid

Més de 31.000 vacunes en la campanya antigrip
Vacunació en el Centre de Salut La Palça. XAVI TEROL

Ha començat la campanya de vacunació contra la grip en el departament de salut d’Alcoi, alhora que en el conjunt de la Comunitat Valenciana. Enguany, l’arrancada de la campanya antigripal va tindre lloc dimecres passat i s’ha fet coincidir amb l’administració de la tercera dosi de la Covid per als majors de 70 anys i els considerats grups de risc, que ja es va anunciar que anaven a rebre un reforç en la immunització enfront del coronavirus.
Segons la informació facilitada, el nostre departament de salut ha rebut enguany un total de 31.328 dosi de la vacuna antigripal, que es calcula que seran suficients per a aconseguir les xifres de vacunació del passat any, quan es va arribar al 65% de la població major de 65 anys immunitzada davant el virus de la grip. Enguany, no obstant això, l’objectiu és superar el 70%.
La vacunació es realitzarà en els centres de salut, amb cita prèvia per a evitar aglomeracions que comprometen la seguretat de persones usuàries i professionals, i prioritzant als grups més vulnerables. A mitjan novembre s’espera haver completat la campanya en els majors de 70 anys.
Recordar que els col·lectius per als quals està indicada la vacuna de la grip són quatre: majors de 65 anys, persones amb el risc de complicacions derivades de la grip (com és el cas de dones embarassades o que acaben de donar a llum), personal sociosanitari i de serveis públics essencials.
Quant a la dosi de record de la Covid, serà d’ARN-m (vacunes de Pfizer i Moderna) i es punxarà juntament amb la vacuna de la grip (preferentment, una injecció en cada braç). Per a poder rebre-la, hauran d’haver passat almenys sis mesos des de la segona dosi.

Send this to a friend