Més inversió per a Font Dolça i Sagrat Cor

La rehabilitació d'aquests dos barris compta amb un total de 9’2 milions d'euros de Fons Europeus

Més inversió per a Font Dolça i Sagrat Cor
Toni Francés i Héctor Illueca signant el conveni.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, han signat el protocol d’actuació per a la rehabilitació dels barris de Sagrat Cor i Font Dolça, en el transcurs d’un acte que ha tingut lloc en el Centre del Carmen *Cultura Contemporània a València i al qual han assistit 21 representants municipals.

La rehabilitació d’aquests dos barris compta amb un total de 9’2 milions d’euros de Fons Europeus dins del Programa d’ajuda a actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2021-2026.

En una primera convocatòria, Alcoi va obtindre 7,5 milions d’euros per a la rehabilitació d’aquests dos barris. No obstant això, atés que les sol·licituds superaven àmpliament els imports inicials d’ajudes previstes, es va decidir ampliar la dotació de fons procedents del Ministeri i de la Generalitat en una segona convocatòria, en la qual Alcoi ha obtingut altres 1,7 milions, sent el tercer projecte millor valorat de la Comunitat Valenciana , per darrere només d’Elx i Torrevella en la primera convocatòria.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés destaca que «estem demostrant que l’Ajuntament d’Alcoi ha dut a terme un excel·lent treball en l’elaboració d’una planificació estratègica ambiciosa, que inclou actuacions molt necessàries per a la ciutat i que ens han permés optar al màxim de fons europeus, estem aconseguint en tots els projectes tindre les puntuacions més altes»..

Gràcies a les ajudes es duran a terme actuacions encaminades a millorar l’eficiència energètica de 308 habitatges i 29 escales repartides en els dos barris, a les quals ara se sumaran altres 66 habitatges i nou escales més. Entre altres intervencions, es millorarà l’envolupant tèrmica i es proporcionaran noves fonts d’energia renovables, a través d’instal·lacions fotovoltaiques de producció d’energia elèctrica. Es retirarà l’amiant i se substituiran les cobertes, s’aïllaran les façanes i es reemplaçaran l’envidrament i les fusteries exteriors per sistemes de PVC. No sols s’actuarà en els edificis, sinó també en l’exterior. Es tracta d’una operació discontínua que abasta un entorn de 19.656,34 m², on es crearan espais de qualitat que afavorisquen un estil de vida saludable i sostenible.

En Sagrat Cor s’eliminaran barreres arquitectòniques existents, s’ampliaran les zones enjardinades i es millorarà la seguretat, eliminant recorreguts estrets i substituint la il·luminació. En l’àmbit de la Font Dolça, la reurbanització se centrarà no sols en l’entorn pròxim als habitatges, sinó també en la part central on s’agrupen els espais lliures, millorant les àrees recreatives. A més, es posarà en valor la vegetació existent en la zona.

 

Send this to a friend