Mesures de seguretat per a tornar a viure experiències

La nova normalitat a les Escoles d'Estiu

Els xiquets gaudeixen de les activitats complint amb les normes de seguretat

Torna el temps de joc, de retrobaments i d’aprendre descobrint. Després d’un període de quarantena provocat pel Covid, s’han représ les escoles d’estiu. A través de l’AMPA CEIP El Romeral s’està duent a terme l’Escoleta d’Estiu comptant amb la col·laboració de D*3 Extraescolars. Un any diferent, però sempre amb activitats perquè els xicotets puguen passar-ho bé i els pares tinguen un respir. Amb la nova normalitat, els monitors han realitzat cursos específics, de prevenció de risc i de Covid amb la finalitat de complir amb totes les mesures de seguretat.

Amb aquestes normes, els xiquets i xiquetes estan dividits en funció de les edats, i en funció dels aforaments limitats. “Abans podia haver-hi un màxim de nou alumnes i un monitor, ara estan permesos grups de quinze i un monitor, però com a màxim hem sigut dotze més monitor, i un altre de suport si són grups d’infantil”, explica Jenny Ramírez, organitzadora i monitora de D*3 Extraescolars.

A més de grups més reduïts, s’utilitzen diversos espais perquè els diferents grups no es mesclen, a excepció dels dies que passaran el matí a la piscina. D’altra banda, cada xiquet té una aula establida, així com amb el seu propi material i una cadira assignada durant els tallers i en el menjador.

Les eixides i les entrades són per llocs diferents, tenint un major control on poden prendre la temperatura abans de l’entrada, polvoritzar el calçat amb alcohol i prendre la temperatura. Així mateix, és obligatori que els xiquets i xiquetes porten màscara a partir dels 6 anys i es desinfecten les mans amb gel hidroalcohòlic. Els monitors desinfecten les zones on han estat, així com les condícies cada vegada que entra un xiquet i tot el material utilitzat en finalitzar del matí.

Un dels punts forts de l’escola d’estiu del Romeral és la programació tingues variada que realitzen. Des del 22 de juny fins al 31 d’aquest mes, duen a terme diferents activitats perquè els xiquets i xiquetes gaudisquen al màxim. Taller de manualitats, cinema, esports alternatius, festes de l’aigua o receptes són algunes de les activitats, però també excursions com al Museu Explora per a descobrir la història de la ciutat. La Bruixota Xocolata o El Mag Hugo també han acudit al centre per a entretindre als xiquets. “Tot el que ens ha permés fer la distància social i aquesta nova normalitat ho hem fet i la veritat és que els xiquets i els pares estan encantats”, explica Ramírez.

La diferència més gran amb altres anys ha sigut la festa de l’aigua. Altres anys els monitors unflaven piscines per tot el pati, però aquesta vegada aqueixa activitat s’ha convertit jocs d’aigua, permetent una major distància social. Una altra de les diferències són les activitats conjuntes, “mesclar edats i unir a diferents grups era molt bonic, però aquesta vegada no s’ha pogut fer”, lamenta la monitora.

Ramírez ha notat que els xiquets tenien moltes ganes de veure’s, “ens està costant una mica que complisquen amb la distància de seguretat, sobretot en xiquets menors de 6 anys”, per la qual cosa han creat ‘grups bambolla’ perquè puguen prestar-se coses i puguen tindre contacte.

Per tota aquesta labor, les escoles d’estiu són importants, ja que “els pares necessiten conciliar vida laboral amb fills i més enguany”, assegura l’organitzadora i afig: “tenim la necessitat que els xiquets es divertisquen i es relacionen i tots els xiquets tenen dret a gaudir de l’estiu vivint experiències”.

Send this to a friend