Mesures per a reduir les llistes d’espera de l’Hospital

S'ha passat de 79 intervencions a l'octubre, a 119 al novembre

Mesures per a reduir les llistes d'espera
Vista aèria de l’Hospital d’Alcoi. ARXIU

Tal com es va anunciar a la fi de setembre, des de l’hospital Verge dels Lliris s’han posat en marxa algunes mesures per a tractar de reduir les llistes d’espera quirúrgiques, que s’han vist afectades, i incrementades, degut principalment a la falta de plantilla d’anestesistes, que ja s’ha convertit en un problema crònic. Entre les mesures, estan els autoconcerts i extraconcerts, en els quals anestesistes del propi hospital, o de fora, duen a terme intervencions quirúrgiques fóra del seu horari habitual o fins i tot en els seus dies lliures.

Segons la informació de fonts del departament de Salut d’Alcoi, s’ha passat de 79 intervencions a l’octubre a 119 al novembre, i es preveu que al desembre aquest canvi es note encara més, encara que també s’està a l’espera de saber com poden afectar aquestes xifres el Nadal. “Està havent-hi 4-5 quiròfans als matins i altres 2 a la vesprada”, detallen les mateixes fonts, i afigen que, pel que sembla, aquesta mesura està generant interés per part dels professionals, ja que hi ha anestesistes que estan contactant amb l’Hospital d’Alcoi amb la finalitat de realitzar extraconcerts.

Així mateix, això està permetent que els pacients no s’hagen d’anar fora d’Alcoi per a operar-se, segons s’indica des de l’àrea de Salut.

Manifestació en la Bandeja
La intenció és seguir en aquesta línia per a reduir les llistes d’espera, que ha sigut un dels problemes destacats per part de la Plataforma de Metges, la qual, cal recordar, ha convocat una concentració dissabte que ve 13 de novembre, a les 12 hores, en la plaça d’Espanya, després d’estar la setmana passada i aquesta en la Fira de Tots Sants, donant a conéixer les seues reivindicacions i protestant davant les autoritats polítiques.

D’altra banda, respecte a les colonoscòpies, s’ha començat a reduir la llista d’espera, segons la informació facilitada, passant de 9 mesos d’espera –a l’agost– a 6 mesos actualment.

Send this to a friend