Moda feta en paper en Banyeres

Una iniciativa que desenvolupa el Museu Valencià del Paper per a promocionar aquest centre cultural

organizado por el museu valencià del paper
L’Alcalde amb la model guanyadora de la secció de vestits de núvia

Malgrat les complicades circumstàncies que travessem a causa de la Covid-19, Banyeres de Mariola no va renunciar a organitzar el concurs que cada tres anys premia els millors vestits confeccionats en paper, una iniciativa que desenvolupa el Museu Valencià del Paper per a promocionar aquest centre cultural i mostrar les múltiples utilitats d’aquest material.

El canvi més nou d’aquesta edició ha sigut la forma. En un Teatre Principal tancat al públic i convertit en un gran plató per a l’ocasió, el plantejament va ser optar per un format televisiu. La gala, que habitualment es compon d’una desfilada de models, la projecció d’un vídeo durant la deliberació del jurat i el lliurament final de premis, va ser gravada, per la qual cosa s’espera que en pròximes dates puga ser visualitzada a través de la televisió i les xarxes socials.

El concurs d’enguany, que compleix la seua XII edició, ha comptat amb participants procedents de La Font de la Figuera, Agullent, Alacant, Bocairent, Petrer, Xàtiva, Ontinyent, Canals, Alzira, Mutxamel i Banyeres, entre altres. El jurat el van formar persones vinculades als àmbits de la confecció, el disseny i el món del paper: Aarón Fernández Morales, primer premie “moda actual 2017”, influencer i bloguera de moda i bellesa; Inés Valdés Pastor, dissenyadora, patronista i propietària de l’empresa Valdés Pastor, Disseny & Costura; María Francés Barrientos, dissenyadora de Banyeres resident a Granada; Mercedes Silvestre Vicedo, brodadora de Banyeres i presidenta de la Confraria de Santa Llucía, patrona del gremi del paper; i Mari Carmen Ferre Francés, experta en arts gràfiques i propietària de la Llibreria Baldomero.

La conducció i presentació de la gala va estar a càrrec d’Inma Barceló. Els premis van ser entregats per l’alcalde Josep Sempere, l’edil de Patrimoni, Beatriz Francés, i la directora del Museu Valencià del Paper, Mª Ángeles Calabuig. Els premiats (en ordre de 1r, 2n i 3r) van ser els següents:

Categoria Infantil: Rebeca Lorente (Font de la Figuera), Paz Blanes (Sant Joan) i Adriana Barceló (Banyeres). Es va atorgar també un accèssit a Adela Montava (Banyeres). Categoria de moda actual: Teresa Domenech Botella (Banyeres), Lourdes Poveda (Petrer) i Grup “Cuses de Casa” de la Font de la Figuera. Categoria època o indumentària: Nuria Samper (Canals), Ángela Lorenzo (Alacant) i Teresa Albero Blasco (Banyeres). Modalitat vestit de nit: Mª Jesús Belda Pastor (Banyeres), Grup Meraki (Agullent) i Esther Balsalobre (Bocairent). I categoria vaig portar de núvia: Grup Meraki (Agullent) i Lucía Genís (Xàtiva).

Send this to a friend