Mor l’industrial alcoià Francisco Jover

Mor l'industrial alcoià Francisco Jover
Francisco Jover Pérez

Ha mort, als 90 anys, l’industrial alcoià Francisco Jover Pérez, fundador de Francisco Jover SA,  una les empreses tèxtils més importants de les nostres comarques,

Era considerat un dels empresaris més brillants sorgit de la generació dels 60. En 1957 va fundar, al costat del seu gran amic Rafael Pascual ‘Felino’ una petita empresa de ‘drapaires’ que en pocs anys es va convertir en la principal fabricant de cortinetes de la zona. En 1965 van decidir seguir els seus camins en solitari. Va ser un innovador i, ja en solitari, va dedicar tots els seus esforços a millorar els tèxtils que fabricava, aconseguint un tipus de teixit, el ‘rachel devoré’ amb el que els seus productes van copar el mercat nacional.

El seu afany per ser el millor, es va distingir per fer de la seua empresa un exemple en innovació i noves tecnologies.Francisco Jover SA és una empresa familiar fundada fa més de 50 anys i gestionada actualment per la segona i la tercera generació. La planta de producció, situada al costat de la N-340 entre Alcoi i Cocentaina, acull  tots els processos productius distribuïts en més de 29.000 metres quadrats equipats amb l’última tecnologia disponible.

A més d’industrial, Paco Jover va ser un destacat fester de la filà Tomasinas, del qual va ser capità cristià l’any 1977. Va obtindre nombrós reconeixements, entre ells la medalla d’or de la UPV i també la peladilla d’Or del Periòdic Ciutat 1982, al costat de Rafael Pascual ‘Felino’.

Send this to a friend