Mor Paqui, el jugador que més vegades va vestir la samarreta de l’Alcoià

Mític capità blanc-i-blau de la dècada dels 80 que es va retirar en la temporada 84/85

Mor Paqui, el jugador que més vegades va vestir la samarreta de l'Alcoià
Paqui, en el partit de la seua retirada com a futboliste.

L’Alcoyano ha perdut aquest matí a una de les seues majors llegendes. Francisco Hernández Boyero, més conegut per Paqui, ha mort als 72 anys després d’una llarga malaltia.

Nascut en una xicoteta població de Salamanca, als 4 anys es va traslladar a viure a la nostra ciutat i ací es va formar com a futbolista, fins que amb vint-i-un, va passar a formar part de la primera plantilla del Deportivo

A més de l’AlcoYANO, va vestir les samarretes del Llevant, Gandia i Callosa, penjant les botes amb 37 anys a la fi de la temporada 84/85 en un partit disputat en el Collao entre l’Alcoyano i una selecció formada per jugadors de l’Hèrcules i antics companys.

Paqui va ser un defensa expeditiu, de molt de caràcter, que semblava tindre molls a les cames, inexpugnable per dalt i ídol de l’afició del Collao, que ho venerava per la seua lluita i carisma.

Ningú ha jugat més partits que ell en els més de 90 anys d’història. En total es va enfundar la samarreta blanc-i-blava en 460 partits oficials al llarg de 14 temporades. Per darrere seu apareixen Carrión amb 428 i Castillo amb 427. Demà s’oficiarà un respons i després serà incinerat.

Send this to a friend