Mostra pel centenari de Generació Conscient

Pot veure's actualment en el Centre Ovidi Montllor

Muestra por el centenario  de Generación Consciente
Inauguración de la exposición.

El Centre Ovidi Montllor acull des del dijous i fins a l’11 d’octubre una exposició que commemora el centenari de Generació Conscient, i al costat de la inauguració va tindre lloc una conferència a càrrec del professor de la UV Javier Navarro.
Mentrestant, des del 19 d’octubre al 19 de novembre, la mostra podrà veure’s en el Centre Cultural El Teular de Cocentaina, estant prevista que la inauguració siga a les set de la vesprada.
L’exposició és fruit de la dedicació dels membres del Centre d’Estudis Socials Alacant Obrera i del Museu dels Heterodoxos, Heretges i Marginats de L’Orxa. A més, han col·laborat en l’organització i difusió el Fòrum de la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina de l’Alcoià i el Comtat, i el Col·*lectiu #*Revolta1873.
Assenyalar que al juny de 1923, fa 100 anys, va nàixer a Alcoi una revista impulsada per la redacció de Redempció (portaveu de la CNT), i encapçalada per Joaquín Juan Pastor. El colp d’estat de Cosí de Ribera al setembre va provocar la censura i clausura de pràcticament tota la premsa anarquista, si bé Generació Conscient, subtitulada Revista Eclèctica, va poder sobreviure nodrint “les pàgines del diari amb una selecta lectura de gran valor cultural i científic”.
Generació va aconseguir eludir la repressió política quan Redempció va desaparéixer, i el seu contingut obertament anarquista se centrava en temàtiques subversives però que difícilment podien titllar-se de polítiques, en cas que el règim entenguera el seu contingut.

Send this to a friend