Mulier, ànima femenina

Tant el primer número, com el segon i recompenses limitades es podran adquirir a partir de l'1 de desembre en vkm.is/mulier

Mulier, ànima femenina
Cynthia Manchón, creadora de Mulier, al costat del primer número

Art i visibilitat. Tots dos conceptes constitueixen Mulier, un projecte creat per la periodista i fotògrafa Cynthia Manchón per al seu treball final del Cicle Superior de Fotografia que ha cursat en la Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, convertit en revista.

“Mulier naix per al projecte final. Va ser l’excusa per a unir la professió de periodisme amb la de fotografia”, detalla Manchón, també redactora del Nostre Ciutat. I com a objectiu fonamental: “donar visibilitat a dones artistes”. Com no podia ser d’una altra forma, el nom del projecte és la mateixa etimologia de la paraula dona, i prové del llatí. Després d’elaborar una llarga llista de candidats, Mulier va ser el triat.

La revista i la iniciativa en si ha anat guanyant terreny. De ser un projecte final al fet que la gent vulga comprar-ho i a formar part d’ell. “La gent va començar a preguntar-me on es podia comprar. En veure l’interés vaig pensar a fer una tirada de 100 exemplars, i esperar a veure què passava”. Ara, Manchón està treballant en el segon número de Mulier i dissabte passat es va presentar en públic el projecte i es va inaugurar una exposició amb diverses obres de les artistes protagonistes del primer número. Elles són: Marta Moreno, dissenyadora de moda; Beca Jover, il·lustradora; Duna Espí, terrissaire; Virginia Jordá, ceramista; i Carla Abad, dissenyadora gràfica.

A causa de la pandèmia l’aforament per a la presentació en el Centre Cervantes Jove (CCJ) va ser limitat, de 35 persones. Més tard, es va inaugurar l’exposició que es podrà veure fins al 4 de desembre de dilluns a divendres en horari de 10 a 14 hores i també en les vesprades dels dimecres i divendres, de 16’30 a 19 hores. “Em van cridar del CCJ i la regidora María Baca interessats a donar visibilitat al projecte i aprofitar per a crear una exposició”, detalla la creadora de Mulier.

Inauguració de l’exposició col·lectiva en el CCJ

Respecte al segon número d’aquesta revista d’art en femení, Manchón ha iniciat una campanya de crowdfunging. “La impressió és molt cara”, al·lega. Aquesta campanya es llançarà l’1 de desembre i s’estendrà fins al 9 de gener. Des de hui es troba en marxa la precampanya en l’enllaç: vkm.is /mulier, on es pot sol·licitar un avís quan es llance. “Es podrà comprar el primer número, el segon i també hi haurà recompenses”. Aquestes són limitades i consisteixen en algunes obres i algun sorteig de les artistes que apareixen en tots dos números. “En el moment de la compra no es descompta els diners al client, si el 9 de gener s’arriba a l’objectiu, és quan jo rebré els ingressos per a poder imprimir els números i obtenir les obres”.

A pesar que pel cap de Manchón ronda la idea que cada tres mesos isca a la llum un nou número de Mulier, actualment vol “esperar a veure si es compleix l’objectiu de micromecenatge, veure si es pot llançar la revista i si la resposta de la gent és bona”. De moment, ja està rebent peticions d’artistes a les quals els agradaria aparéixer i col·laborar en Mulier i de gent que vol adquirir aquesta publicació de diferents punts geogràfics.

Aquest projecte, amb essència i ànima femenina, ve trepitjant forta i es pot seguir de prop en Instagram@mulier__.

Send this to a friend