Muro cedeix el seu ecoparc al Consorcio Terra

Les instal·lacions compten amb 1.500 m² de superfície

Muro cedeix el seu ecoparc al Consorcio Terra
Membres del Consorcio Terra i de l’Ajuntament de Muro en l’ecoparc.

L’Ajuntament de Muro ha cedit el seu ecoparc fix al Consorcio de Residuos Terra, que una vegada s’adjudique el Projecte de Gestió, assumirà la seua supervisió i posarà en marxa la xarxa consorciada d’ecoparcs. El Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV) recull les diferents tipologies d’ecoparcs i el de Muro està catalogat com a tipus B, encara que amb una reorganització de la parcel·la, que té 1.500 m², es pot augmentar el nombre de contenidors perquè la instal·lació es considerara de tipus D, que és la més completa.

La configuració de l’ecoparc adaptat comptaria amb un recorregut exclusiu per als usuaris, accedint i eixint per accessos a tots dos extrems de la fita frontal de la parcel·la, mentre que els camions accedirien per un accés frontal. També es traslladaria la zona coberta de recollida de residus perillosos i RAEEs a la zona de recorregut superior, es construiria una nova caseta de control i s’implementaria la instal·lació del sistema integrat de gestió.

Així mateix, està previst que es renoven contenidors i equips, la instal·lació del sistema integrat de gestió i una nova senyalització, per la qual cosa a partir d’ara començarà un procés de readaptació, autorització i informatització per a oferir un servei consorciat. Un altre aspecte destacat és que duplicarà el seu horari d’obertura, passant de 30 hores setmanals a 60.

A més, aquesta nova instal·lació servirà com a base logística dels ecoparcs mòbils. L’ecoparc de Muro donarà també servei als municipis d’Alqueria d’Asnar, Gaianes, Benimarfull, Agres, Alcosser de Planes i Alfafara, encara que en el cas d’aquests dos últims comptaran també amb la implantació de sengles àrees d’aportació.

L’alcaldessa de Xixona i presidenta del Consorcio Terra, Isabel López, ha destacat que “l’objectiu amb totes aquestes millores que s’implementaran en l’ecoparc de Muro és acostar el servei als ciutadans i ciutadanes, per a millorar, per a ser més eficients i complir els reptes que ens planteja l’agenda 2030”. Per part seua, l’alcalde de Muro, Gabriel Tomás, ha subratllat que “aquests ecoparcs són l’eina per a impulsar aqueixa economia circular i és necessari per a donar una solució al reciclatge i la reutilització”.

Send this to a friend