Muro decidirà en votació el dia 27 de novembre el recorregut de les Entrades

El referèndum es durà a terme en el Col·legi El Bracal entre les 9 i les 20 hores

Muro decidirà en votació el dia 27 de novembre el recorregut de les Entrades
Desfilada del Mig Any de Muro. ARXIU

L’Ajuntament de Muro comunicava aquesta setmana la data en la qual tindrà lloc el referèndum perquè els veïns i les veïnes del municipi decidisquen el trajecte pel qual volen que discórreguen les Entrades de Moros i Cristians en els pròxims anys. La cita tindrà lloc el 27 de novembre i la mateixa ha sigut fixada després que fa uns dies el Govern Central autoritzara la localitat a realitzar aquesta consulta popular. En la mateixa podran participar tots els residents a Muro que tinguen 18 anys, o que els complisquen en el dia de la votació, i el lloc en el qual s’habilitaran les urnes serà el nou col·legi El Bracal. Allí es posaran en marxa tres meses electorals en horari de nou del matí a huit de la vesprada “serà una jornada similar a quan hi ha Eleccions Municipals, Autonòmiques o Generals. Esperem que es registre una màxima participació i que l’opció que tire avant siga la més satisfactòria per al poble i la seua Festa”, destaca sobre aquest tema el regidor de Festes; Ángel Mollà.

Per la seua part l’alcalde recorda que el resultat que isca del citat referèndum no serà vinculant per a les Festes de Moros i Cristians de maig de 2023 “a les altures de l’any en les quals ens trobem els càrrecs ja estan preparant les seues ostentacions i necessiten tindre clar per on passarà l’Entrada així que el canvi definitiu no s’aplicarà fins a 2024. És per això que en les pròximes Festes seguirem amb l’experiència pilot de la carretera, posada en marxa aquest any degut a la pandèmia, perquè les filaes que tenen capitans i banderers no tinguen cap inconvenient amb el que ja tenen previst traure al carrer”, postil·lava Gabriel Tomás.

Recordar que l’estrena de les Entrades per les principals avingudes de Muro va resultar un èxit en la passada primavera i així ho va confirmar el món de la festa en la consulta que va activar la Junta de *Festes al juny, una convocatòria que va donar com a resultat un 70% de sufragis positius a favor de mantindre el nou itinerari.

Send this to a friend