Muro decidirà si mantindre el recorregut de les Entrades

La Junta de Festes ho determinarà en una consulta del dia 18 de juny

Muro decidirà si mantindre
Entrada de les festes d’enguany. RAY MARTÍNEZ

Els festers i les festeres de Muro han sigut convocats a una consulta que tindrà lloc el pròxim 18 de juny per a decidir si es manté o no de cara al futur el nou trajecte de les Entrades estrenat enguany. Els comicis es desenvoluparan en la seu de la Junta de Festes, situada al castell de la plaça del Matzem, i els membres de ple dret de les 12 filaes podran depositar els vots de manera ininterrompuda entre les deu del matí i les sis de la vesprada.

Cal recordar que en les passades Festes de Moros i Cristians en honor a la Verge dels Desemparats es va acordar que les Entrades de les tropes de la creu i de la mitja lluna discorregueren per la coneguda carretera eixint així dels estrets carrers del nucli urbà. La mesura es va adoptar amb caràcter temporal a causa de la pandèmia i perquè aquesta última no condicionara la celebració d’uns actes que haurien sigut inviables pel nucli històric amb les mesures sanitàries.

La proposta, malgrat que va comptar amb l’oposició dels veïns del Centre, va resultar molt satisfactòria i en finalitzar les desfilades les opinions a favor del nou trajecte eren majoritàries. Ara l’àmbit de la Festa murera podrà plasmar la seua decisió perquè així el canvi quede fixat de cara al futur.

“La consulta no és vinculant perquè el resultat que isca de les votacions el traslladarem a l’Ajuntament, institució que serà la que tinga l’última paraula a l’hora de dir si les Entrades es queden per sempre per les Avingudes. El que és clar que aquest trajecte ens va donar moltes possibilitats i que la prova de foc es va resoldre amb èxit perquè els dos actes es van desenvolupar amb una gran brillantor”, afirma el president de la mateixa Junta de Festes, Paco Vicedo.

Send this to a friend