Muro descarta les Festes a la tardor i opta per passar-les a 2022

La Junta de Festes estudia poder dur a terme el Mig Any al novembre

Muro descarta les Festes a la tardor i opta per passar-les a 2022
Un instant de l’Entrada de les tropes cristianes a Muro.

La Junta de Festes de Muro ho té clar i no contempla celebrar les Festes de Moros i Cristians en els mesos de tardor a pesar que la Conselleria de Sanitat ha obert la porta al fet que es puguen dur a terme festes patronals en la Comunitat Valenciana a partir de l’1 de setembre.

El President de l’entitat, Paco Vicedo, insisteix de nou que les característiques que tenen els Moros i Cristians de Muro impedeixen executar uns festejos amb restriccions “les nostres Festes tenen un format en el qual el públic s’amuntega als carrers per a aplaudir als festers i en el qual es desenvolupen actes amb una gran participació com les Entrades. Veiem inviable limitar tot això i fins i tot ens resultaria impossible dur a terme menjars o sopars en les Filaes ja que seria molt difícil garantir el compliment de mesures com la distància de seguretat. Tots els agents implicats en la Festa, i especialment els càrrecs, són partidaris d’esperar a maig de 2022 per a poder eixir al carrer amb garanties i amb tota l’esplendor que el nostre poble mereix”, afirma. A més el President remarca el perjudici econòmic que suposaria fer les Festes de 2021 i 2022 amb tot just sis mesos de diferència “això és totalment inviable a Muro, pel nombre de festers que som, i perquè molta gent ara està patint amb duresa les conseqüències econòmiques derivades de la crisi del Coronavirus. El més lògic és esperar per a, si es pot, celebrar les Festes en gran a partir de l’any que ve”, detalla Vicedo.

Finalment des de la Junta de Festes obrin la porta a poder celebrar el Mig Any el mes vinent de novembre “si es manté la normativa com fins ara, i avança el ritme de vacunació, estarem en condicions després de l’estiu de preparar un programa d’actes digne per al Mig Any i treballarem per a fer possible el fet d’eixir a desfilar pel carrer en l’Entraeta. Serà la millor manera de tornar a la normalitat i iniciar el camí cap a les espectaculars Festes que viurem a partir de la primavera”, conclou Paco Vicedo.

Send this to a friend