Muro ensalza a los cargos de unas fiestas que regresan con novedades

Rubén Lucas és l'autor del cartell anunciador d'enguany

Muro enalteix als càrrecs
Un moment de la presentació de càrrecs. RAY MARTÍNEZ

El Centre Cultural de Muro va acollir en la vesprada del passat dissabte la presentació dels càrrecs festers, un acte que havia d’haver-se realitzat en 2020 però que la pandèmia va obligar a posposar fins que poguera realitzar-se amb normalitat. La cerimònia va arrancar amb el descobriment del cartell anunciador dels festejos, obra de Rubén Lucas, i en el qual cobra especial protagonisme l’escut de la localitat sobre el qual està incrustada la imatge de la patrona al costat d’un moro i un cristià que porten els emblemes de la creu, així com de la mitja lluna. Al fons apareixen la silueta de la parròquia de Sant Joan Baptista, així com del Castell de Festes de la plaça Matzem, que serveix d’escenari per a les ambaixades.

Seguidament, Kika Pérez, com a cronista de la Junta de Festes, va procedir a desgranar els continguts de la Revista entre els quals destaquen articles sobre la història de la Festa o del municipi, el programa d’actes i un resum de l’activitat festera que s’ha dut a terme en els dos últims anys marcats per la Covid-19. La part central de la gala va estar reservada a conéixer als càrrecs i d’aquesta manera van ser presentats en societat Claudia Gandia (Angelet), Pedro Corredor (Ambaixador moro de la filà Moros del Rif), José Cascant (Ambaixador cristià de la filà Arquers), Silvia Biot (Banderera mora de la filà Realistes), Óscar Carreño (Banderer cristià de la Mare de Déu), Alba Sanchis (Capitana de la filà Moros del Rif) i Rafa Vilaplana (Capità cristià de la filà Arquers).

Un dels moments emotius de l’acte va ser el lliurament de la insígnia d’or de la Junta de Festes a tres festers que compleixen cinquanta anys participant de manera ininterrompuda en les celebracions en honor a la Verge dels Desemparats: Vicent Moll, Agustín Moll i Miguel Ángel Rebagliato; els tres curiosament de la filà Maseros.

La presentació de càrrecs va acabar amb les intervencions del regidor de Festes (Àngel Mollà) i l’alcalde (Gabriel Tomás) així com el president de la Junta de Festes (Paco Vicedo), el qual va anunciar que seran les últimes festes de l’actual legislatura que porta al capdavant d’aquesta responsabilitat.

El següent acte de les festes de Moros i Cristians de Muro serà la tradicional ‘Entraeta de Pasqua’, que tindrà lloc a partir de les 23.30 hores d’aquest diumenge 17 d’abril, pel recorregut habitual.

Send this to a friend