Muro es retroba hui amb el seu Mig Any

Els Maseros han guanyat el Campionat de Cotos

Muro es retroba hui amb el seu Mig Any
Les partides del campionat de Cotos es van disputar en la seu d’Els Tariks. | JUNTA DE FESTES DE MURO

Muro viu aquest dissabte el dia central del seu Mig Any i per aquest motiu la Festa tornarà als carrers del municipi una vegada superada la complicada situació viscuda mesos arrere a causa de la crisi sanitària del coronavirus.

La jornada s’ha adaptat al context actual i en aquest sentit cal esmentar que l’activitat festiva arrancarà a les dotze del migdia amb un concert de música festera que oferiran la Unió Musical i La Xafigà en el Centre Cultural. En finalitzar el mateix, la festa es traslladarà a les seus de les diferents Filaes; espai en el qual els festers i les festeres gaudiran d’un menjar de germanor amb totes les mesures de seguretat vigents per a previndre l’aparició de brots de Covid-19.

Ja a la vesprada s’han previst les populars ‘Entraetes’ i com a novetat aquestes desfilades passen a desenvolupar-se en horari vespertí en comptes d’a la nit tal com era habitual fins abans de la pandèmia “decidim fer-ho així perquè no es produïsquen grans concentracions i per aquest mateix motiu hem traslladat també la desfilada al que nosaltres coneixem com la carretera ja que el carrer és més ampla. Això ens ajudarà a complir la distància de seguretat i a evitar les aglomeracions que solen donar-se pel barri antic quan se celebren actes festius d’aquestes característiques”, detallava aquesta setmana el President de la Junta de Festes de Muro, Paco Vicedo. Aquest atípic Mig Any Fester finalitzarà sobre les nou de la nit amb una ‘discomóbil’ en la Plaça de l’Ermita de la Verge dels Desemparats.

CAMPIONAT DE COTOS
Indicar que la Filà Maseros es va proclamar diumenge passat vencedora del Campionat de Cotos del Mig Any celebrat en la seu de la Filà Tariks. La parella formada per Vicente Moll i Roberto Ferrándiz van guanyar precisament a aquesta última Filà del bàndol moro, representada per Lázaro López i José Ferrándiz, amb un resultat final de 3-2 en l’emocionant final.

El torneig va tindre lloc en les instal·lacions d’Els Tariks pel fet que la inauguració de la seua nova seu, a principis de març de 2020, va ser l’últim acte relacionat amb les Festes de Moros i Cristians que es va celebrar en la localitat abans de la pandèmia.

Send this to a friend