Muro ja coneix l’avantprojecte de la futura zona verda del Batà

El document va ser presentat en un acte celebrat dilluns passat

Muro ya conoce el anteproyecto
Recreació del projecte.

El Centre Cultural Polivalent de Muro va acollir el passat 12 de juliol de la presentació a la ciutadania de l’avantprojecte per a crear el futur parc del Batà, una zona que es vol convertir en un autèntic pulmó natural en ple nucli urbà i que tindrà també diferents usos per a veïns de totes les edats. El document és fruit del complet procés de participació veïnal que s’ha dut a terme en els últims mesos i que ha inclòs iniciatives com a entrevistes, tallers i enquestes digitals. A més, les associacions locals, col·lectius del municipi i els partits polítics presents en la Corporació Local han fet també les seues respectives aportacions.

“Un dels punts que ha despertat interés entre els participants és el futur dels murals dedicats als escriptors valencians. La idea que perseguim és reconstruir aquests elements, que siguen l’eix conductor del nou parc, i que fins i tot donen cabuda a nous panells en els quals, per exemple; puguen estar representades les escriptores del País Valencià”, va indicar Jordi, coordinador de l’esmentat procés participatiu.

Contingut de l’avantprojecte
Respecte a l’avantprojecte cal indicar que es contemplen qüestions importants com l’accessibilitat al recinte, la incorporació de vegetació, la sostenibilitat del nou espai, la reconducció de les aigües pluvials per a evitar inundacions en la part baixa quan plou amb força, la comunicació de la Plaça del Matzem amb el Centre de Salut, la creació d’aparcaments dissuasius o que el citat futur parc servisca a més de connexió entre el barri antic i la zona nou del municipi.

Així mateix, s’han previst aspectes com la posada en marxa de banys públics, una cafeteria, un jardí sensorial, un escenari per a actuacions amb una zona d’àgora que tindria cabuda per a unes 800 persones, una àrea de jocs intergeneracionals, la posada en valor de l’antiga séquia del Batà i fins i tot mobiliari funcional que es desmuntaria en el cas que se celebrara una revetla o qualsevol altre acte.

“Ha de ser un punt en el qual el ciutadà se senta còmode, en el qual puguen conviure totes les franges d’edat i en el puguem gaudir d’un entorn verd privilegiat des del qual també podem contemplar vistes espectaculars del patrimoni de Muro com la de la cúpula blava de la parròquia de Sant Joan Baptista. Volem crear un espai urbà de qualitat, amb seguretat, i del qual la gent puga fer ús amb total tranquil·litat”, va dir Blanca, al capdavant de l’equip tècnic que s’ha encarregat de l’elaboració de l’esmentat avantprojecte.

Finalment l’alcalde, Gabriel Tomás, es va congratular de la implicació que havia tingut la ciutadania a l’hora de prendre part en aquest procés participatiu i es va mostrar confiat que tot el treball que s’està fent “servisca per a crear la nova zona verda del Batà que desitgen tots els murers i totes les mureres”, va concloure.

Send this to a friend