Alcoi supera el 50% d’accessibilitat als seus carrers

En la via pública s'han invertit 3 milions d'euros i quasi 4 en total

Supera el 50% d'accessibilitat
Presentació de l’informe de seguiment del Pla d’Accessibilitat.

L’Ajuntament d’Alcoi va presentar el passat 11 de gener als diferents col·lectius i institucions involucrades l’informe de seguiment del Pla d’Accessibilitat Integral, que va començar a redactar-se en 2016 i la primera fase de la qual d’implantació ha conclòs en 2021. Aquest pla, el principal impuls del qual va començar l’any 2019, contempla actuacions en quatre àmbits: via pública, edificis públics, transport i sistemes de comunicació i informació. En total, les accions implementades en aquests quatre aspectes han suposat una inversió que ronda els quatre milions d’euros.

Destaquen les accions dutes a terme en la via pública, que han suposat una inversió de 3.172.483 euros. Gràcies a aquestes obres, s’ha aconseguit per primera vegada que la no accessibilitat de les vies públiques estiga per davall del llindar del 50%. En concret, se situa en el 49,69%, amb un total de 159 carrers no accessibles. D’altra banda, s’ha aconseguit que 97 carrers siguen totalment accessibles (30,31% del total), mentre que altres 64 són accessibles practicables (20%).

Respecte a les actuacions en edificis públics, la inversió ha aconseguit els 648.364 euros, amb actuacions com la millora de l’accessibilitat en l’Àgora, a l’Escola Oficial d’Idiomes, en l’IES Andreu Sempere o l’Escola Industrial, així com a la Casa Consistorial, en el Centre de Majors d’Oliver o en el Centre de Salut La Fàbrica.

Des de la present legislatura, l’Ajuntament d’Alcoi compta per primera vegada amb una regidoria centrada en aquest objectiu concret, entenent l’accessibilitat com una matèria transversal, per la qual cosa es contemplen moltes actuacions que no formen específicament part del Pla d’Accessibilitat però que comporten una inversió en aquesta qüestió.

Així mateix, Martínez recorda que el consistori obliga a les empreses adjudicatàries a l’aplicació de la Llei d’Accessibilitat i treballa per a aplicar mesures d’accessibilitat en els serveis municipals, com la versió web accessible, la informació que s’ofereix en els museus, la Tourist Info o les plaques turístiques de la ciutat, o la retransmissió del Ple i de diferents actes institucionals en llengua de signes, entre altres actuacions.

Send this to a friend