Muro participa en el Repte del Reciclatge de la mà d’Ecoembes

La ciutadania ha pogut participar en diferents activitats lúdiques i educatives per a aprendre a reciclar

ecoembes
L’alcalde, Gabriel Tomás, va visitar el Repte del Reciclatge | Ray Martínez

El Repte del Reciclatge va arribar divendres passat i torna hui també a Muro. La ciutadania ha pogut participar en diferents activitats lúdiques i educatives per a conéixer de primera mà la necessitat de reciclar de manera correcta i els seus beneficis per al medi ambient. Es tracta d’una acció de conscienciació i informació ciutadana per a oferir una nova vida als envasos que es depositen en els contenidors groc (lates, brics i envasos de plàstic) i blau (envasos de cartó i paper) plantejada com una competició entre municipis.

S’han establit dues categories de premis de 4.000 euros i 2.000 euros que en el cas que la localitat de Muro resulte guanyadora del repte el destinarà a l’Associació de familiars de Alzheimer de Muro i comarca.

La iniciativa, en la qual també participen la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i el Consorci Terra es planteja com una competició entre els 37 municipis d’Alacant integrats en el Consorci Terra i premiarà al municipi que aconseguisca incrementar els resultats de reciclatge d’envasos i millorar l’aportació tant d’envasos (llandes, brics i envasos de plàstic), com d’envasos de paper i cartó.

L’acció està plantejada seguint estrictes protocols de seguretat sanitària i té com a objectiu de desmitificar les faules entorn del reciclatge i sensibilitzar a la població de la seua importància per a la cura del medi ambient i del planeta. Un equip d’animació i formació s’aproximarà als ciutadans per a despertar en ells el compromís per separar i reciclar correctament: les llandes, brics i envasos de plàstic en el contenidor groc, així com el paper i el cartó, en el contenidor blau.

El primer dia de la visita, el divendres 16 d’octubre, una carpa identificativa amb el Repte del Reciclatge es va instal·lar en el Mercat Municipal. Hui, divendres 23, el repte s’instal·la en la Plaça Matzem.

Send this to a friend