Muro recupera amb esplendor la Fireta de Sant Antoni

El certamen va tancar amb molt bones sensacions

Muro recupera amb esplendor la Fireta de Sant Antoni
La Fireta va comptar amb un elevat nombre de visitants. | RAY MARTÍNEZ

Muro va despertar immersa en la Fireta de Sant Antoni dissabte passat 21 de gener després d’una freda matinada en la qual les temperatures màximes van fregar pràcticament els 0 graus en el municipi. Això no va ser impediment perquè a partir de les onze i mitja del matí es congregaren centenars de persones en la placeta Molina amb la finalitat de ser testimonis de l’acte de la inauguració oficial, una cerimònia que va estar precedida de la interpretació del clàssic Himne del Tio Pep, corejat amb emoció per tots els que assistien a l’obertura del certamen.

L’acte va incloure un homenatge al negoci local Ca Sanchis, per tota una vida prestant servei a Muro i a la comarca, mentre que la senyora Encarnación Torregrosa Alonso es va encarregar de tallar la cinta inaugural rebent així l’homenatge de tot el poble per ser en aquests moments una de les persones més veteranes de Muro. “Gràcies a tots per haver-me fet aquest reconeixement”, va comentar emocionada davant les autoritats que presidien l’esmentada inauguració.

Després vam poder gaudir de l’actuació del Ballet d’Elena Tudela, amb una coreografia basada en la climatologia, i seguidament va començar el recorregut institucional per la Fireta.

La imatge de Sant Antoni, que presideix l’ermita situada a l’entrada del poble, va obrir la comitiva i la Colla de Campaners del Comtat es va encarregar de fer sonar amb força les campanes de la parròquia de Sant Joan Baptista anunciant a tots que la Fireta del 2023 ja estava en marxa.

Cal destacar que el conseller d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana va encapçalar la representació d’autoritats i va aprofitar també l’ocasió per a elogiar el caràcter festiu, cultural i comercial que té aquesta gran festa. “Estem davant una Fireta que va nàixer del poble i que s’ha convertit ara en un motor turístic. Molts veïns d’aquestes comarques passaran per aquests carrers durant tot el cap de setmana, compraran productes i degustaran la nostra gastronomia en l’hostaleria del municipi. Gràcies a esdeveniments com aquest s’aconsegueix dinamitzar la nostra economia local”, va matisar Rafael Climent.

Per la seua part, l’alcalde augurava una bona presència de visitants perquè la de 2023 era la primera Fireta sense restriccions per la pandèmia. “Enguany tenim per davant una edició que serà de plena normalitat i que respectarà el temps malgrat que farà fred. Es donen, per tant, les condicions perfectes perquè es registren molts visitants al llarg dels dos dies de duració”, va concloure Gabriel Tomás.

VALORACIÓ POSITIVA
Des de l’Ajuntament de Muro fan un balanç molt positiu de la Fireta de Sant Antoni d’enguany, al mateix temps que posen l’accent en l’afluència que va rebre l’esdeveniment durant la vesprada del dissabte i el matí del diumenge. De fet, el 22 de gener al migdia resultava difícil passar per alguns carrers del barri antic perquè eren molts els que aprofitaven el dia assolellat per a gaudir de l’oferta comercial i lúdica que presentava enguany l’esdeveniment.

Per a l’àrea de Turisme del Consistori, la Fireta superava totes les previsions deixant molt bons resultats en els expositors participants. “Hem pogut parlar amb alguns d’ells i ens deien que estaven contents perquè, malgrat haver finalitzat les festes nadalenques recentment i tindre un context econòmic complicat a nivell global, han fet negoci”, valorava la regidora Aida Martínez.

Send this to a friend