Muro viu el dia gran de les tradicionals Danses del Palau

Durant la setmana s'han realitzat activitats prèvies

Muro viu el dia gran de les tradicionals Danses del Palau
s’han celebrat les anomenades “dansetes prèvies”. .RAY MARTÍNEZ

Les populars Danses del Palau de Muro arriben al seu moment àlgid hui dissabte amb la celebració de la gran dansà, una tradició que sempre té lloc en la vespra de la festivitat del Corpus Christi i que torna al carrer després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia. Els actes donaran inici a partir de les huit de la vesprada des del panell ceràmic en el qual es representa al Santíssim Sagrament amb l’habitual treta de balladors i balladores fins a la Plaça del Palau de la Senyoria. Allí, amb l’acompanyament de la música tradicional de la Xafigà”, serà el torn de gaudir d’una cuidada mostra de balls populars que realitzaran els integrants del Grup de Danses Baladre.
La jornada finalitzarà amb un sopar popular d’aixella  seguit d’un “sarau” en el qual la mateixa Rondalla del Baladre farà sonar diverses peces del folklore tradicional valencià. “Tenim moltíssima il·lusió per tornar a ballar al carrer perquè l’any passat vam estar a punt de recuperar la festa després de l’aturada de la pandèmia, però va ploure molt en aqueixa vesprada i no es va poder fer l’activitat que havíem previst amb aforament limitat. Esperem que els veïns de Muro i d’aquestes comarques vinguen a veure-ho perquè estem davant una tradició única que es remunta al Segle XVIII i a quan per aquestes dates els nostres avantpassats pagaven els tributs al Comte de Cocentaina”, afirmava aquesta setmana Joan Moixino, un dels integrants del citat Grup de Danses Baladre. Assenyalar que abans del dia gran de hui s’han celebrat les anomenades “dansetes prèvies” en punts com l’Avinguda de Gandia, la pedania de Benàmer, el carrer Sant Vicent i la mateixa Plaça de Palacio. Aquesta última també va ser engalanada anit amb tires de banderoles per a acollir als participants que prendran part aquesta vesprada en tan arrelat costum.
Indicar que demà se celebra la festa del Corpus Christi i de nou les habituals processons d’aquesta jornada eixiran als carrers dels municipis de les comarques de l’Alcoià i el Comtat després d’haver quedat suprimides en 2020 i 2021 per les restriccions derivades de la crisi sanitària del Coronavirus. En aquest sentit cal esmentar que a Cocentaina la Parròquia del Salvador ha preparat un breu recorregut amb el Santíssim Sagrament pels carrers del Raval.

Send this to a friend