Natzaret Aracil torna a les taules del teatre

L'actriu alcoiana estrena ‘El meu món és un altre’

Natzaret Aracil torna a les taules del teatre
Actors en la presentació de l’obra

En aquests temps difícils, i durant els últims mesos, s’ha posat de manifest la importància de la cultura i d’aquesta com una via de fuita necessària. L’estrena de ‘El meu món és un altre’ -de Javier Muñoz- és una declaració d’intencions d’això, i també la reafirmació que la cultura és segura.

L’actriu alcoiana, Natzaret Aracil, forma part de l’elenc d’aquesta comèdia musical que va arribar l’ahir, dia 11 de febrer, al Teatre Amaya de Madrid, i recalca que “estrenar una obra amb les dificultats que hi ha és complicat. S’ha d’apostar per la cultura, se segueixen molts protocols, hi ha distància, màscara… i estem molt controlats”. Aracil afirma que “dur-la a terme en aquests moments, en un teatre tan gran com l’Amaya, és un regal”.

Emocionada i nerviosa a parts iguals, l’actriu alcoiana ens relata la seua tornada a les taules del teatre, després d’aproximadament sis anys allunyada dels escenaris, en els quals ha realitzat principalment projectes de ficció: “Em va cridar Ángel Villaverde, que a part de ser el director de l’obra, és un grandíssim amic meu. Jo estava a Alcoi i Ángel em va proposar aquest personatge tan boig i em va exposar qui serà l’equip, l’elenc…i li vaig dir, demà em faig les maletes i me’n vaig a Madrid”. Així mateix, l’actriu apunta que per a ella “és una alegria total” tornar al teatre, i “més a Madrid, fins ara només hi havia gira de teatre”

En la capital Aracil ultimava els assajos de ‘El meu món és un altre’ al costat de la resta de l’elenc: Belinda Washington, Irene Rojo, Javier Muñoz, Veki Velilla, Diana Tobar i Gadea Barceló. Cap als seus companys, l’actriu alcoiana només desprén elogis: “És un plaer treballar amb Belinda, és una mestra. També he descobert nous companys. Tots són “actorazos” i ens estem deixant la pell en l’obra i cada dia aprenem els uns dels altres. Ángel Villaverde ens ha ajuntat i ha sigut el que ha fet que això siga una realitat, i que nosaltres siguem una xicoteta família”.

Aracil explica que ‘El meu món és un altre’ tracta d’una “xica que es casarà i torna al seu lloc d’origen, a la seua casa, per a preparar les seues noces. Allí es troba amb la seua bona i mala consciència, tenint així un conflicte intern i dubtes del que és el bé i el mal”. L’alcoiana interpreta a la Mala consciència, un personatge molt actiu, “que ve de la família del mal i els pares del qual han sigut creats per a donar els pitjors consells, ella té una lluita interna amb això”.

De moment, la previsió és que ‘El meu món és un altre’ estiga durant un mes en cartell. Amb l’estrena, l’actriu afirma que tenia “ganes de tornar a sentir aqueixa sensació”, aqueix “doll d’adrenalina que soltes damunt de l’escenari”.

Quant a la cultura a Madrid, Aracil comenta que, en comparació amb Alcoi o la Comunitat Valenciana, “hi ha molta diferència. A Madrid l’entrada serveix com a salconduit”, fent referència al confinament nocturn. A més afig que per la situació que hi ha en la Comunitat, pels casos de Covid, “entenc que no es puga apostar tant per la cultura. Ací a Madrid hi ha més seguretat, la gent va moltíssim més al teatre, la cultura teatral es manté gràcies a la gent que la veurà”.

De cara a projectes futurs, l’actriu alcoiana té una ficció per a À Punt, la qual hi ha la possibilitat que tinga com a escenari Alcoi, entre riures, apunta que aqueix tema “el deixe obert”, i concreta que precisament per la situació en la zona, i la incertesa, “no ens podem a arriscar a fer-la” de moment.

Send this to a friend