Netegen els abocaments d’envasos d’oli robats dels contenidors

Dos vehicles sospitosos de cometre els furts han sigut localitzats i denunciats

Neteja de l’abocament d’envasos d’oli robats.

Durant l’any passat i principis d’aquest 2021 el departament de Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alcoi ha detectat que alguns contenidors d’oli havien sigut trencats i s’havia buidat el seu contingut. Posteriorment es va procedir a realitzar un seguiment i investigacions al voltant d’aquests furts i es va advertir a la policia d’aquests esdeveniments perquè pararen atenció als possibles robatoris. Així mateix es va parlar amb l’empresa que gestiona la recollida de l’oli per a comprovar que realment estaven ocorrent aquests successos.

El mes de gener passat, el departament ja va detectar un abocament d’envasos que havien contingut oli i el contenidor de dins dels contenidors d’oli, en la senda que va del barri del Viaducte al Rebolcat, prop de la carretera el Rebolcat. D’altra banda, a principis del mes de març van notificar la presència d’un abocament d’envasos en l’entrada en el Mas de la Serreta. Quan es va analitzar el mateix, es van adonar que es tractava d’envasos que havien contingut oli i per tant eren envasos robats dels contenidors, s’havia transvasat l’el oli en aquest punt, on els havien tirats.

Aquest abocament va ser netejat per l’Ajuntament a través de l’empresa FCC durant la setmana passada. Ara, es demana la col·laboració ciutadana per a denunciar qualsevol abocament que detecten, així com si observen cap vehicle sospitós de fer els mateixos.

El departament té localitzats dos possibles vehicles sospitosos de cometre aquests robatoris i han sigut denunciats al Seprona, a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició ecològica i s’ha avisat a la Policia Local per a poder capturar-los amb les proves suficients. També han avisat a les poblacions veïnes, ja que han detectat que aquests vehicles poden estar fent el mateix a Cocentaina i Muro.

“Volem que la ciutadania d’Alcoi estiga molt segura que el govern fa tot el que pot per a acabar en aquests abocaments il·legals, tal com s’ha actuat en Serelles i en la zona del ‘Clérigo’, denunciant, netejant i posant totes les barreres i impediments possibles per a evitar que es tornen a produir aquests abocadors. Des d’ací volem agrair a la ciutadania la informació que ens proporcionen sobre els abocadors, així com als companys dels diferents grups polítics que conformen el plenari de l’ajuntament. En nombroses ocasions hem dit que és molt difícil controlar aquests abocadors, però a poc a poc i entre totes i tots estem treballant per a evitar i acabar amb aquests”, ha indicat el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre.

Send this to a friend