Neus Ferri presenta ‘Llar’, dissabte, al Teatre Calderón

Suposa una tornada als seus orígens quant a temàtica i una evolució estilística cap a un so personal, emotiu i intens

Neus Ferri presenta 'Llar'
‘Llar’ és l’últim treball discogràfic de l’alcoiana.

Neus Ferri presenta el seu nou treball discogràfic, ‘Llar’, al Teatre Calderón d’Alcoi el proper dissabte, 30 d’abril, a les 20 hores. ‘Llar’ va vore la llum al gener i està format per 8 temes, la major part d’ells cançons en valencià. ‘Llar’ fa un viatge introspectiu a l’univers particular de Neus Ferri i suposa alhora una emotiva tornada als orígens quant a temàtica mentre que fa una evolució estilística cap a un so personal i intens. La veu de Neus Ferri s’ha bressolat en aquest àlbum per uns arranjaments pensats per potenciar-la a ella i al seu missatge.

Per aquesta estrena al Teatre Calderón, Neus Ferri ha plantejat una posada de llarg del seu treball d’autèntic luxe, acompanyada per tota la seua banda: Hèctor Tirado a la guitarra, Jorge Molina al baix, Adrián Perales a la bateria, Marina Alcantud al teclat i Berta Íñiguez i Monty Peiró als cors. Neus Ferri ja va realitzar una preestrena d’aquest format el passat 23 d’abril durant la jornada de llibres i música ‘Abril als ulls’, que va tenir lloc al Monestir de Santa Maria de la Valldigna, organitzada per Cultura de la Generalitat, i ara començarà la gira de ‘Llar’, que la portarà, entre altres llocs al festival Música i Lletra de Xàtiva i a les Nits del Castell de Montesa.

Al voltant del seu nou treball, Neus Ferri explica: “‘Llar’ és sense dubte el disc més íntim que he tret fins ara. He passat una mica més de dos anys composant lliurement, sense idea de donar-li cap forma concreta i el que ha anat sorgint-me de dins ha sigut cantar-li a les coses i persones importants. En ‘Llar’ li cante a la meua família, als qui han estat abans i als qui vindran, a l’amor, a l’esperança, al dol, a la conducta humana i a la vida. És un disc sentit i sobre tot és una tornada a casa, tant pel que em porta emocionalment escriure i cantar en la meua llengua, com per l’auto-validació que per a mi ha suposat tot el procés. Em reconec i me n’alegre, soc i seré llar”.

La innegable potència vocal de l’alcoiana desplega les ales amb contundència i sensibilitat alhora i s’embolcalla en aquest cas per la producció i els arranjaments de Blai Antoni Vañó i d’Hèctor Tirado, qui també ha estat a càrrec de les guitarres. Pachi García Alis (Alis Records) ha sigut l’encarregat de mesclar i masteritzar aquest treball. A més, Jorge Molina al baix, Adrián Perales a la bateria i Adrià Sempere com a tècnic de gravació completen l’elenc d’un enregistrament que han portat a terme en gran part al centre d’art IVAM CADA d’Alcoi. Aquest nou treball de Neus Ferri s’acompanya de les imatges d’Irene Bernad i Alba Garcia i del disseny gràfic de Koi Samsa.

Send this to a friend