Nicolás Cabanes s’estrena amb el millor resultat fora de casa

La següent carrera puntuable serà el Rallye Ferrol els dies 21 i 22 d'agost

Nicolás Cabanes en la seua estrena aquesta temporada en el Rallye Orense

Nicolás Cabanes ha tornat a demostrar que cada vegada és menor la distància que li separa dels millors pilots de rallye d’asfalt del nostre país. El fill mitja de Vicente Cabanes es va estrenar amb un excel·lent sisé lloc en la Suzuki Swift Sport, la copa monomarca més prestigiosa del Nacional i que atrau als millors pilots del futur, en la prova que obria el passat cap de setmana una nova edició del Campionat d’Espanya, que a causa de la crisi sanitària va haver de retardar el seu inici i que finalment tindrà set proves puntuables d’ací a final d’any, entre elles el Rallye La Nucia Costa Blanca, els dies 6 i 7 de novembre.

En la seua tercera temporada en la Copa Suzuki Swift, l’alcoià buscarà fer un altre salt de qualitat i el resultat obtingut en el prestigiós Rallye Orense, que enguany complia el seu 53 edició, són una constatació que està en el bon camí. De fet el sisé lloc final suposa el seu millor resultat fora de casa després de sorprendre en la passada edició del Rallye de La Nucia Costa Blanca, on es va emportar la victòria.

A SEGONS DEL CINQUÉ

Un sisé lloc que va poder ser millor de no haver sigut per un problema en el canvi en el tram del matí i la sensació que havia punxat el que va fer que minorara el ritme. Dos contratemps que li van fer cedir bastants llocs i tindre l’obligació de remuntar en els trams de la vesprada. La seua escalada li va portar fins a la sisena posició, quedant-se a cinc segons del cinqué. “Estic molt satisfet. És un resultat que reflecteix el succeït al llarg del rallye. Serà una temporada complicada, dels 19 inscrits hi ha almenys 16 amb opcions de lluitar per la victòria o estar a dalt en la classificació. Acabar la temporada entre els cinc primers de la Copa seria un molt bon resultat per a mi”, ha explicat Nicolás Cabanes.

QUATRE RALLYES PUNTUABLES

Dels set rallyes que integren el calendari del Nacional d’asfalt, quatre són puntuables per a la Copa Suzuki Swift. La següent carrera puntuable serà el Rallye Ferrol els dies 21 i 22 d’agost. Al setembre, l’11 i 12, es disputa el Princesa d’Astúries, si bé la seua celebració ara mateix està en l’aire, finalitzant el campionat amb el Rallye de Catalunya, els dies 23 i 24 d’octubre, que torna al Nacional després de més de dues dècades d’absència.

No són puntuables, el Vila de Llanes (2 i 3 d’octubre), el Rallye La Nucia Costa Blanca (6 i 7 de novembre), Illes Canàries (27 i 28 de novembre) i el Rallye Comunitat de Madrid (11 i 12 de desembre). A Orense, la victòria va ser per al madrileny Pepe López (Citröen C3 R5), vigent campió d’Espanya, en dura pugna amb José Antonio Suárez (Skoda Fabia), que va cedir la victòria per una burxada en el tram final per a acabar quart. Segon va ser Iván Ares (Hyundai) i tercer Alberto Monarri (Citröen).