Nicolás Cabanes ja té el seu títol

El pilot alcoià guanya en la categoria N3 del Supercampionat d'Espanya

Nicolás Cabanes ja té el seu títol
Nicolas Cabanes, en el rallye de Tierra de Madrid.

Des de la seua irrupció fa quatre temporades en el sempre complex i competitiu món dels ral·llis, Nicolás Cabanes mai havia deixat de fer passos al capdavant. Unes vegades van ser passets curts, unes altres molt grans com el que va donar en 2019 en guanyar la seua categoria en el Ral·li La Nucia, elevant així considerablement l’expectació entorn de la seua figura, però la sensació en els últims temps era que el pilot alcoià necessitava una espenta que tot esportista necessita en un moment donat per a catapultar la seua carrera a metes més ambicioses.
Aqueix moment, aqueix instant que sembla que tot el canvia, pot haver-li arribat al pilot alcoià amb la conquesta del seu primer títol nacional. Nicolás Cabanes és el nou campió de la categoria N3 de la tercera edició del  Supercampionat d’Espanya de ral·llis a falta d’algunes carreres puntuables, la competició que busca reconéixer al pilot més complet del país, ja que reuneix en el seu calendari tant carreres d’asfalt com de terra. Va ser a Madrid, durant la celebració del 2n Rallye Terra de Madrid, on va sumar els punts que necessitava per a portar-se definitivament la victòria en la seua categoria.
Precisament ha sigut en els ral·lis de terra on de manera una miqueta inesperada li han arribat les seues majors alegries. Nicolás Cabanes va iniciar el curs allà pel mes d’abril sense tindre en perspectiva lluitar pel Supercampionati sí que fer-ho per la Copa Suzuki, la competició monomarca per a joves pilots més prestigiosa a nivell estatal. No obstant això, va acabar succeint el que pocs imaginaven, que en la primera carrera disputada sobre terra, el 10é Ral·li Terres Altes de Lorca, guanyat pel dakariano Nasser Al-Attiyad, s’emportara la victòria i el mateix va tornar a succeir en la següent carrera, el Ral·li Vila d”Adeje de Tenerife, guanyada també per l’alcoià.
Mentre la seua participació alçava el vol en el supercampionat, s’estacaven els seus resultats en la Copa Suzuki. La seua eixida en el 8é Ral·li dóna Aigua de la Corunya va acabar de marcar la resta de la temporada. Els danys en el vehicle van obligar el pilot alcoià a eixir en la seguent prova amb una unitat llogada.
El reglament de la Copa Suzuki és molt estricte i no permet tornar a utilitzar un altre vehicle en les següents carreres, amb el que Nicolás Cabanes va poder pilotar el seu Swift ja reparat en aquelles carreres puntuables per al campionat, mentre que carreres com el 26é Ral·li La Nucia-Mediterrani del 6 i 7 de novembre, la prova de casa, haurà d’eixir amb la unitat llogada que tants maldecaps li ha provocat. “No ha sigut un any fàcil, més aviat diria que complicat i difícil i mentalment molt esgotador. Pràcticament no hem tingut cap ral·li amb 0 problemes. Córrer córrer amb un vehicle llogat, a més del llast econòmic, esportivament vam tindre molts problemes de potència sense arribar a detectar l’origen”, assumeix Nicolás Cabanes.
Com li ha vingut succeint al llarg de tota la temporada, el triomf en N3 i Grup 4 en el Ral·li Terra de Madrid no va estar exempt de sofriments. “Vam haver de córrer gran part del segon tram amb una botella d’aigua sota de l’accelerador. Vam voler anar de menys a més, de fet acabem el primer tram sisens perquè teníem el record del succeït a la Corunya. Comencem l’antepenúltim tram a 10 segons però amb ritme per a guanyar. Llavors decidim arriscar, l’últim tram ja l’afrontem a 2 segons i acabem amb 40 d’avantatge sobre el segon”, recorda sobre el seu espectacular últim tram, en el qual va marcar el *décimosegundo escratx.
Ara espera que aquest títol impulse la seua carrera com a pilot i li òbriga la porta a metes més ambicioses, per exemple la Copa Clío. “Enguany hem fet bons ral·lis, en alguns aconseguim estar molt prop dels Clío. Espere durant l’hivern poder fer una bona faena i trobar aqueixos suports necessaris. Amb els que tenim no podem pensar més enllà del que fem”, se sincera.

Send this to a friend