No hi ha qui pare a aquest Alcoyano

El Deportivo derrota 2-0 a l'Orihuela i suma el seu desé partit consecutiu sense perdre

Jugada de l’Alcoyano-Orihuela jugat en el Collao. ALDEMAR

No hi ha qui puga amb aquest Alcoyano al qual ni la ressaca de l’eliminatòria contra el Reial Madrid ha aconseguit frenar. Els blanc-i-blaus, que segueixen en estat de gràcia, sumen el seu desé partit consecutiu sense perdre després de derrotar aquest matí a un bon Orihuela que en alguns moments ha arribat a posar contra les cordes als blanc-i-blaus. A tres minuts del descans, Jona ha fet un golàs  i ja quasi al final, quan restaven quatre minuts, Raíllo ha sentenciat des del punt de penal, una acció molt protestada pel quadre oriolà que s’ha quedat amb un menys.

Com s’esperava, d’eixida poques novetats respecte a l’onze que va eliminar al Reial Madrid, només la volta a l’onze de Juli i de Ramón, que ha pogut jugar aquest partit però no estarà el dijous contra l’Athletic en Copa per la seua expulsió contra el conjunt blanc. Al Deportivo li ha costat ficar-se en el partit, circumstància que ha aprofitar l’Orihuela per a tindre la iniciativa en els primers minuts, encara que la primera ocasió clara ha sigut per als blanc-i-blaus.
Als tres minuts, el central Doriano falla a l’hora de buidar, Ramón que estava al seu costat no s’esperava l’error i la seua rematada una tant precipitada des de la frontal marxa per damunt del travesser amb el blanc-i-blau lamentant-se de l’ocasió malgastada.
En el 12 l’Alcoyano ha tornat a la càrrega, a la defensa oriolana se li ennuvola el cap després d’un centre de Jordán, la pilota queda sense amo en el punt de penal, toca Juanan i es demana penal per mà d’un defensor. El partit començava a igualar-se, els de Vicente Parras han començat a  buscar les bandes com a mitjà més directe d’arribar a l’àrea rival, sobretot per la dreta, on els blanc-i-blaus ho han intentat en més una ocasió, però no han acabat d’imposar-se.
Quan tot feia indicar que s’anava a arribar al descans sense gols, ha vingut el golàs de Jona, l’hispà-hondureny ha controlat en zona de tres quarts, s’ha desfet del seu marcador i amb una sabatada des de 25 metres ha batut al porter Leandro, culminant així un bon primer temps, en el qual no han hagut massa ocasions però on l’Alcoyano ha acabat tancant a l’Orihuela en la seua àrea.

Jugar amb foc
A volta de vestuaris el Deportivo ha perdut la fogositat amb la qual havia perdut el primer temps el que li ha portat a Vicente Parras ha moure la banqueta i fer un triple canvi, retirant d’una tacada a Juli, Jona i Ramón per a donar entrada a Mourad, Ángel i Diakité. Els blanc-i-blaus han començat a jugar amb foc i a punt han estat de cremar-se en el 69, després d’un centre del exblanquiazul Pina que Miguel Marí han caçat en el primer pal i després de colpejar al pal, la pilota ha tocat al cap de José Juan i ha marxat fins a córner.
Després d’aquest esglai, l’Alcoyano ha aconseguit recompondre’s i eixir a flotació amb determinació, anotant a quatre del final el gol que sentenciava el xoc, després d’un penal molt protestat per l’Orihuela, que s’ha quedat amb un menys per expulsió de Brian. Els d’Albaladejo no han vist falta de Doriano sobre Mourad, però el col·legiat ha assenyalat el punt de penal, des d’on Raíllo, en la seua reaparició després de l’edema ossi, no ha fallat i ha establit el 2-0 definitiu. A aquesta victòria se suma a la derrota de l’Hèrcules en Atzeneta. Diumenge que ve els blanc-i-blaus visiten el camp del líder Eivissa.

FTIXA TÈCNICA
Alineacions

Alcoyano: José Juan, Jordán, Primi, Raúl González, Pablo Carbonell, Alberto Rubio (73′ Raíllo), Jony Ñíguez, Juanan (73′ Solbes), Ramón (54′ Diakité), Juli (54′ Juli) i Jona (54′ Mourad)
Orihuela: Leandro, Pina (85′ Olmedo), Doriano, Badal, Miguel Marín, Ahmed (58′ Chechu Flores), Nil Garrido (58′ Ferrán Giner), Mauro (58′ Gilabert), Brian, Miguel Marí i Toché (66′ Cases)
Árbitro: Alberola Rojas (Castellano-Manchego). Va amonestar al local Raúl González i als visitants Toché, Gilabert, Pina i el tècnic Gerard Albaladejo. Va expulsar amb roja directa al visitant Brian (min. 85).
1-0 (min. 42) Jona. 2-0 (min. 86) Raíllo, de penalti.