«No m’esperava arribar fins ací»

Laura Casabuena va ser l'única gimnasta espanyola en la final del Mundial de Liverpool l'any de la seua estrena en l'elit

La seua actuació en el Mundial ha sigut la constatació que Laura Casabuena ha arribat per a quedar-se. Si el fet durant l’estiu va deixar a més d’un amb la boca oberta després de veure la personalitat amb la qual va afrontar la seua estrena en l’elit, carregant-se sobre la seua esquena la responsabilitat de liderar l’equip en els Jocs del Mediterrani i en l’Europeu de Munic, a Liverpool va donar el colp d’autoritat que li faltava per a abanderar el canvi generacional que s’albira en l’equip nacional en el nou cicle olímpic que es tancarà a París 2024.

Ningú es va esquinçar les vestidures després de veure-la fallar en la final del concurs complet. Ella mateixa va alçar la veu i va ser la primera a reconéixer que va acabar decebuda amb la seua actuació. A Liverpool va tornar a acompanyar-li aqueSTa estrela que des d’una edat primerenca brilla cada vegada que hi ha un moment decisiu en la seua carrera.

Només li va abandonar en l’exercici de la barra d’equilibris del All Aroud, on els nervis li van acabar jugant una mala passada. En salt i sòl va poder controlar les emocions, no vaig agafar en la barra d’equilibris, on va tindre diverses caigudes i va signar un baix 7,550 que li va privar d’una millor posició, molt allunyada dels 13,333 en sòl, la seua millor puntuació en els quatre aparells.

Laura Casabuena, que al desembre complirà 17 anys, va accedir a la final com a vint-i-quatrena amb 52,032, una nota que es va quedar molt per damunt dels 46,333 de puntuació en la final, quan la guanyadora, la brasilera Rebeca Andrade, actual subcampiona olímpica, va signar 56,899.
“En general estic contenta, si bé és cert que em queda el ressentiment d’aquest mal sabor de boca que em va deixar la final”, reconeix l’alcoiana, que després de tancar la seua participació en el Mundial el divendres a la nit a penes va tindre l’oportunitat d’assaborir aquest moment en família després d’un viatge llampec que va durar el cap de setmana, ja que el dilluns ja estava a Madrid. Espera que aquesta estada a casa es prolongue més en el pròxim Nadal. Però abans haurà d’acomiadar l’actual temporada. Seran dins de dues setmanes a Suïssa en una competició internacional per parelles que Laura Casabuena realitzarà al costat del mallorquí Joel Plata, tot un reconeixement a la seua gran temporada.

L’any vinent es presenta dur per a l’alcoiana. Haurà de confirmar que tot el realitzat durant aquest 2022 no ha sigut flor d’un dia. “Mai m’esperava un any com el que he tingut. Creia que anava a haver-hi un procés però tot ha anat molt ràpid. Arribar fins ací ha sigut una sorpresa”, admet. Laura Casabuena va arribar al CAR de Madrid al setembre de 2021 quasi per la porta de darrere i a penes un any després, tanca el curs competint al costat de moltes de les quals fins fa poc eren un referent per a ella: “Ha sigut increïble el canvi. Fa res anava a internet a veure-les com realitzaven els seus exercicis i ara estic competint amb elles. Ha sigut un any de molts canvis, no sols a nivell d’executar exercicis amb major dificultat, sobretot em note més segura a l’hora de competir”.

Confessa que guarda un gran record de l’Europeu de Munic pel fet que fins a l’últim dia de competició tot l’equip es va mantindre junt. No va ocórrer així a Liverpool, on va acusar la soledat de veure’s sense les seues companyes de selecció a l’ésser l’única que es va classificar per a la final All Around. En 2023 l’objectiu serà aconseguir una de les dotze places per equips per a París 2024. Haurà de millorar la seua actuació de la setmana passada a Liverpool on van acabar dissetenes. L’alcoiana confia que la recuperació d’algunes lesionades faça pujar el nivell de l’equip espanyol i amb això la classificació com a Tòquio.

 

Send this to a friend