Només 1.240 persones podran presenciar l’Adoració per la Covid

Únicament es podrà accedir amb entrada gratuïta, disponibles el dia 2 a partir de les 18 hores

Només 1.240 persones podran presenciar l'Adoració per la Covid
L’Adoració dels Reis es va fer aquest 2021 sense presència de públic i va ser retransmesa en directe. | ARXIU

Si en aquest 2021 la pandèmia va obligar a suspendre la Trilogia nadalenca i l’Adoració es va haver de dur a terme amb les càmeres de vídeo com a únic testimoni en una Plaça buida de públic, en aquesta ocasió sí que se celebraran tots els actes però adaptats a la Covid i, en el cas de l’Adoració, es realitzarà amb aforament controlat mitjançant invitació. Després de diverses reunions amb totes les entitats participants, així com els departaments de l’Ajuntament que intervenen com IGS (Inspecció General de Serveis), Policia i Protecció Civil, entre altres, s’han determinat les mesures a adoptar per a cenyir-se a l’actual normativa anti Covid.

En primer lloc cal destacar que tots els actes mantindran el seu recorregut. Això sí, es redueix el nombre de participants perquè tots siguen més fluids i la gent estiga el menor temps possible al carrer. A més, totes les persones que participen en ells hauran d’aportar el certificat de vacunació amb la pauta completa, la mascareta serà obligatòria en tot moment, tant per als participants com per al públic, i no podrà haver-hi contacte físic amb els espectadors.

ACCÉS A LA PLAÇA D’ESPANYA
La principal novetat en la Cavalcada de Reis de la setmana vinent és que per a complir amb la normativa actual, l’aforament de la plaça d’Espanya serà limitat i controlat per a l’acte de l’Adoració, ja que és estàtic.

Es disposaran un total de 1.240 entrades, distribuïdes en set sectors al voltant de La Bandeja. Les invitacions es podran aconseguir de manera gratuïta a través de ticketalcoi.com, aquest diumenge 2 de gener, a les 18 hores, i s’estableix un màxim de cinc entrades per persona. Seran nominatives, és a dir, cada invitació portarà el nom de la persona corresponent. Per a accedir caldrà portar l’entrada, presentar el certificat de vacunació i el DNI.

Indicar que els veïns i les seues visites podran accedir als seus domicilis normalment. S’habilitarà un punt on els dies previs podran acudir per una polsera identificativa que els permetrà passar per a anar a l’habitatge. S’enviarà la informació a les persones afectades, amb un telèfon de contacte per a resoldre els seus dubtes.

La plaça d’Espanya es tancarà –excepte per als veïns i les seues visites– a les 16 hores. Les persones amb entrada podran accedir entre les 17 i les 19 hores.

Dilluns que ve tindrà lloc una Junta de Seguretat Ciutadana a Alcoi per a ultimar el dispositiu especial per al dia 5 de gener, en el qual a més se celebra l’eliminatòria de Copa del Rei en El Collao enfront del Real Madrid.

REPARTIMENT DE PAQUETS
Recordar que com és tradició, el matí del dia 5 es recepcionaran en l’IES Pare Vitòria els paquets a repartir pels patges durant la Cavalcada. L’horari és de 9 a 13 hores.

Send this to a friend