Només fa 10 anys

El segle XXI dona la sensació que el temps ha agafat l’alta velocitat en alguns aspectes i que tot va més de pressa,semblant a la càmera ràpida de l’antic cine mut. Pot ser perquè tot s’ha accelerat, i la digitalització no concedeix treva per a fer una parada tècnica a l’ombra d’una garrofera. Siga com siga, es té la percepció, tal vegada errònia, que deu anys en este segle no equivalen al de l’anterior.

Un motiu per a valorar encara més el 10 aniversari, els més de 3650 dies que porta el Nostre Ciutat. Perquè en un periòdic no cal contar els anys, més bé els dies, o com diria l’entrenador Diego Simeone, el partit a partit.

Els que es van embarcar en el projecte amb el Nostre, sabien que encetaven una verdadera aventura en què trobarien tota classe de contratemps i dificultats.

Una aventura amb un fons romàntic, un noble objectiu : que Alcoi no es quedara sense la seua premsa, que no es perdera una tradició de 184 anys. Traure un periòdic al carrer fa deu anys i ara, era una temeritat quan la bèstia d’Internet devora el paper sense pietat. Els lectors de premsa tradicional s’han convertit en un col·lectiu digne d’elogi i admiració. Alguns ja comparen els mitjans que editen en paper amb la resistència o l’aldea gal·la.

Sense fer soroll, sense fanfàrries amb perseverança, entrega i molt de treball, el Nostre ha aconseguit aplegar a les dos xifres. I ha trencat els pronòstics d’aquells que ho veien com un projecte quixotesc.

Una tasca persistent per reflectir en les seues pàgines, en el seu web i les xarxes el que passa a Alcoi, amb totes les seues vessants. Amb la seua aparició i continuïtat, el Nostre va evitar el retorn al record, al passat, i que s’ afegira a la llarga llista d’Alcoi va tindre… Com es diu de manera comuna, no sabem el que tenim fins que ho perdem. El Nostre ha demostrat al llarg de la seua primera dècada que s’ha inserit i adaptat a la societat alcoiana actual. A l’inici, a molts els haguera agradat que es mantinguera la capçalera del desaparegut Ciudad. Amb el pas dels anys, s’ha demostrat que el Nostre Ciutat era un nom adient, el d’un periòdic que s’entregava al servei de les alcoianes i els alcoians. La millor manera de felicitar-lo pels seus deu anys és llegint les seues pàgines i valorant el que suposa tindre una publicació amb l’apreciada informació de proximitat.

Tant de bo celebre molts aniversaris. Significaria que Alcoi continua mantenint les tradicions i a més gaudeix de bona salut.

Send this to a friend