Notificats 21 positius de Covid en la zona aquesta setmana

La incidència puja, i el departament torna a estar en risc baix

Notificats 21 positius de Covid en la zona aquesta setmana
Cocentaina es troba en risc mitjà per Covid-19. | ARXIU

La incidència de Covid-19 en la zona es manté estable, i sense excessives variacions, encara que l’increment de casos actius al llarg d’aquesta setmana ha provocat que el departament de Salut d’Alcoi torne a estar en risc baix de contagis, amb una incidència de 25,60, a penes unes dècimes per damunt de la nova normalitat, que es considera amb una xifra menor de 25 casos per cada 100.000 habitants.

Així, hi ha un total de 35 actius, dos més que la setmana passada. Sanitat va notificar el dimarts un increment de 3 en aquesta xifra, mentre que ahir va anunciar la baixada d’un cas, amb el total de 35 citat anteriorment.

Així mateix, entre el 13 i el 20 d’octubre s’han detectat 21 nous casos en tota la zona, 14 d’ells a Alcoi.

Quant a les localitats, hi ha presència de Covid-19 en 7 de les 32 de l’àrea de Salut.

La majoria d’elles estan en la nova normalitat, mentre que Muro i Alcoi estan en risc baix i Cocentaina en risc mitjà.

Alcoi és el municipi amb més casos actius, 21 en total, però la incidència és de 35,38. A Muro hi ha 3 actius, mentre que a Cocentaina hi ha 7.

Banyeres, Castalla, Ibi i Onil estan en la nova normalitat, amb una incidència menor a 25. A més, a Gaianes ja no hi ha casos actius després de diverses setmanes.

MASCARETA PATI COL·LEGIS
D’altra banda, apuntar que des de la Generalitat Valenciana, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, havia plantejat la possibilitat d’eliminar l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en els espais a l’aire lliure en els centres educatius, com és el cas del pati.

No obstant això, finalment s’ha decidit retardar aquest plantejament, almenys, fins que la Comissió Interdepartamental torne a reunir-se, en la qual s’estudiarà aquesta possibilitat i la seua viabilitat.

Send this to a friend