Nou centre de salut per a Castalla

La licitació del projecte està prevista per a abans que acabe l'any

Nou centre de salut per a Castalla
El conseller de Sanitat en la seua visita a Castalla.

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, va assegurar la setmana passada, en la seua visita a Castalla, que abans d’acabar l’any està prevista la licitació de la redacció del projecte d’obra del nou centre de salut per al municipi.

El nou centre sanitari es construirà en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Castalla i comptarà amb 1.900 m² més que l’actual centre de salut. En total, la superfície construïda serà de 3.100 m², i la inversió prevista és de més de 4,6 milions d’euros.

Segons va indicar Miguel Mínguez, “la finalitat és que els més de 10.000 habitants que són atesos en el centre sanitari de Castalla compten amb una infraestructura sanitària moderna, dotada dels millors recursos assistencials. Per això, el nou centre incorporarà noves àrees assistencials, com és una Unitat de Rehabilitació, perquè la població no haja de desplaçar-se a un altre municipi”.

En aquest sentit, Sanitat té previst incorporar en el nou centre de salut de Castalla una Unitat de Rehabilitació Bàsica, que atendrà les poblacions tant de Castalla com d’Onil. Fins hui, aquests pacients són atesos en el centre sanitari integrat d’Ibi, per la qual cosa una vegada entre en funcionament s’evitarà el desplaçament de nombrosos pacients per a rebre aquest tractament.

Així mateix, el nou centre de salut de Castalla comptarà amb àrea de Medicina de Família, Pediatria, Cirurgia Menor, àrea Maternal amb una consulta de matrona, una àrea de Treball Social, Odontopediatria, Salut mental i un Punt d’Atenció Continuada (PAC).

Finalment, està previst que en el nou centre s’instal·le una base d’ambulància per al Suport Vital Bàsic. Durant el temps de duració de les obres fins que entre en funcionament, la població de Castalla serà atesa en l’actual centre de salut.

“Tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana tenen dret a rebre la millor atenció sanitària. Per això, des de la Conselleria de Sanitat s’està fent un important esforç a través d’un potent pla de millora de les infraestructures sanitàries, amb la finalitat de modernitzar el sistema sanitari valencià, i per a poder oferir a tota la població independentment d’on residisca els millors serveis assistencials”, va afirmar Mínguez.

Send this to a friend