Nou descens generalitzat de la desocupació a la comarca

En total la baixada ha sigut de 156 persones, mentre que a Alcoi hi ha 21 aturats menys

Descens generalitzat de la desocupació
Evolució de l’atur a Alcoi. Font: Generalitat Valenciana.

Igual que ha ocorregut a nivell nacional, a la comarca la desocupació ha tornat a descendir el mes d’octubre, encara que ho ha fet en una xifra bastant menor que la baixada de setembre, amb 432 enfront de 156 persones parades menys. En total, hi ha 11.502 aturats a les comarques de L’Alcoià i El Comtat, segons les dades del servei valencià d’ocupació Labora.

Del citat descens, la gran majoria s’ha produït en l’atur masculí, amb 110 homes menys, enfront de 46 dones. I respecte als trams d’edat, en el qual més ha disminuït és el de persones entre 25 i 44 anys, amb 101 aturats menys; 47 menys en el rang de majors de 44 anys, mentre que en els menors de 25 a penes s’ha denotat el descens, únicament amb 8 persones menys a nivell general, totes elles homes.

Així mateix, quant als sectors, ha baixat la taxa en tots ells, però especialment en els serveis i en la indústria, amb 67 i 51 aturats menys. Li segueix la construcció amb 25 persones menys.

Passant del global al particular, Onil és la localitat on més ha baixat aquesta taxa, amb 26 persones menys; seguida de Cocentaina amb 24; a Alcoi el descens ha sigut de 21 persones i de 19 a Castalla. Mentre que a Muro i en Banyeres, hi ha 11 persones menys en les llistes de l’atur, en cadascun dels municipis. Per contra, a Ibi ha pujat l’atur a l’octubre, amb 10 persones més.

En el cas d’Alcoi, es registra la xifra més baixa des de gener del passat any, i continua la tendència positiva, després que al setembre es registrara un important descens de 216 persones. Per sectors, la baixada es deu principalment a la indústria, amb 15 persones menys, mentre que hi ha 5 més en els serveis, 9 menys en l’agricultura i 1 més en la construcció.

Des d’UGT s’apunta que “l’evolució del mercat de treball registra una tendència de recuperació, acostant-se a les dades d’abans de la pandèmia”, encara que consideren “imprescindible la derogació de la reforma laboral de 2012”.

Send this to a friend