Nou tràmit per a reiniciar l’Edificant de l’Andreu Sempere

En el Ple d'aquest dilluns es va renunciar a l'antic Edificant per a poder dur a terme el projecte amb les modificacions sol·licitades pel centre educatiu

Nou tràmit per a reiniciar l'Edificant
Imatge del Ple celebrat el dilluns al matí.

El procés per a dur a terme la remodelació de l’IES Andreu Sempere ha fet un nou pas aquesta setmana. Aquest dilluns va tindre lloc el Ple Municipal en el qual es va aprovar, per unanimitat, la renúncia al projecte, pas necessari per a poder realitzar el projecte actualitzat, seguint les instruccions de la Direcció General d’Infraestructures Educatives.

Recordem que a la fi de gener del passat any va quedar deserta la licitació del Pla Edificant per a la remodelació i ampliació de l’Andreu Sempere, a causa de l’increment del preu dels materials i el transport. Des del primer moment, l’Ajuntament es va posar en contacte amb la Conselleria d’Educació per a aclarir quins eren els passos a seguir per a poder continuar amb el projecte.

Cal ressaltar que no sols calia adequar els preus, també calia incloure més actuacions que no s’havien incorporat en el primer projecte, que es va redactar amb totes les necessitats que des de l’institut van sol·licitar en primera instància.

Els tècnics de la Conselleria van indicar llavors, que s’havia de renunciar a l’antic Edificant i fer un nou projecte no sols amb els preus actualitzats, també amb les noves actuacions, ateses les demandes del centre posteriors a la redacció del primer projecte. Des de l’Ajuntament aclareixen que si no s’haguera sol·licitat aquests canvis, no haguera fet falta aquesta renúncia i ja es podria haver avançat en l’actuació.

El regidor d’Educació, Jordi Silvestre, ha explicat que «com en tots els Edificant, el projecte es va redactar seguint les necessitats demandades per l’institut, que posteriorment va voler modificar el projecte. Som conscients que és normal que el centre vulga incloure noves actuacions, les quals ens semblen lògiques, perquè les obres siguen definitives. Això ha fet que hàgem de renunciar a les competències. De totes maneres, seguim tots els passos marcats per Conselleria el més ràpid possible, tenint en compte que alguns processos administratius tenen un temps que no es pot retallar”.

TRASLLAT DURANT LES OBRES

Cal recordar que el trasllat de l’alumnat durant el període que es duguen a terme les obres és competència de la Conselleria d’Educació. Des de l’Ajuntament se li van indicar totes les possibilitats de les quals es disposava i és el torn que la Conselleria busque les solucions.

Send this to a friend