Nova edició de la MMUA amb l’objectiu de continuar creixent

La carrera tindrà lloc enguany el 17 de desembre

Nova edició de la MMUA
Organitzadors i patrocinadors durant la presentació de la carrera.

Queda ja presentada la XII edició de la Mitja Marató Unión Alcoyana Seguros (MMUA). En la seu de l’empresa alcoiana s’han donat a conéixer les bases d’aquesta carrera que compleix dotze anys i està ben allotjada a la nostra ciutat.

La prova tindrà lloc el 17 de desembre i l’eixida serà a les 10’30 hores, com en les edicions anteriors (la micro marató serà a les 9.30 hores). David Miró, responsable de la carrera, ha destacat que és una data especial, ja que és l’avantsala del nadal i ací a Alcoi és un plus córrer per aquests carrers tan especials. També ha volgut agrair el suport de l’Ajuntament, de la Unión Alcoyana, dels voluntaris, animadors i, per descomptat, el públic, que dona aqueix ànim tan necessari als corredors i que cada any augmenta la seua presència.

Quant al circuit, no presenta novetats i és el mateix que anys anteriors, partint des del complex esportiu Eduardo Latorre i finalitzant en el mateix lloc. Hispanitat, Santa Rosa, Cervantes, Pont de Sant Jordi i Alameda Camilo Sesto són algunes dels carrers emblemàtics per on transcorrerà la carrera. “El circuit és el punt fort, no és una carrera difícil, ja que no presenta gran desnivell. Té un dinamisme especial”, ha destacat David.

Alberto Belda, que també ha estat en la presentació com a regidor d’Esports, ha volgut remarcar que l’important no és el ràpid que faces la carrera: “No importa la velocitat a la qual vages, és un esport que ens fa millors persones i córrer a l’entorn de la nostra ciutat és una cosa que hem de valorar”.

Els corredors podran adquirir el seu dorsal des de dilluns que ve 24 de juliol a les 18 hores i fins al 7 de desembre. Es podrà fer des de la pàgina web MyChip. També les xarxes socials de la carrera marcaran les pautes i aniran donant informació perquè el corredor estiga atent a qualsevol novetat.

Cal destacar que els preus van en augment amb el pas de les setmanes i els mesos, per això, s’ha recalcat la importància d’apuntar-se com més prompte millor.

MODALITATS
Mitja (21km), quart (10km), mitja relleus, marxa nòrdica, caminants (6km) i micro marató per a menors de 13 anys són les modalitats amb les quals comptarà la MMUA 2023. Com cada edició, hi haurà premi en metàl·lic si s’aconsegueixen trencar els rècords establits que semblen quasi inassolibles.

OBJECTIU: ARRIBAR ALS 2.000 CORREDORS
Al 2019 es va arribar als 1.900 corredors i l’any passat van ser 1.500. La pandèmia també és un factor a tindre en compte, però asseguren que la tendència tornarà a augmentar. “Esperem poder passar la barrera dels 2.000”, ha assegurat David Miró, qui també s’ha mostrat satisfet per la gran participació no local, “van començar sent un 33% quant a representació i ara està en un 47%. Això indica que la carrera és molt valorada a les comarques i és motiu d’orgull“.

Toni Giner, president del Club Atletisme Alcoi, anima a la gent a apuntar-se: “El dia de la prova és un dia de festa a Alcoi. L’ambient que es genera és molt bonic que crec que a tot corredor li agrada viure”.

Send this to a friend